Încep lucrările de reabilitare la Clinica de Balneologie

Sursă foto: Primăria Timişoara

Primăria Timişoara anunţă că fost adjudecat contractul de execuție pentru proiectul refacerea Clinicii de Balneologie Timișoara, un proiextb în valoare de aproape 13 milioane de lei.

 

Lucrările de construcţie prevăd extinderea, reabilitarea, modernizarea și echiparea ambulatoriului de specialitate al Clinicii de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Timișoara din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara, prin demolare parțială și extinderea imobilului atât pe orizontală, cât şi pe verticală.

În noiembrie 2020, a fost lansată licitația pentru desemnarea executantului lucrării și au fost înregistrate patru oferte. În 26 aprilie a fost desemnat câștigătorul: Alex-Dia Construct SRL. Urmează semnarea contractului, care are o valoare de peste 12,8 milioane de lei fără TVA, durata de execuție a lucrărilor fiind de 21 de luni.

Spitalul, pentru care Primăria Timişoara s-a luptat ani de zile în instanță, pentru a rămâne în patrimoniul orașului, are două corpuri de clădire, proiectul de reabilitare vizând Corpul B, cu regim de subsol (parțial) și parter, construit în anii 1960, destinat activităților de ambulatoriu și având o suprafață construită de 1560 mp.

Urmează să fie demolate parțial zonele cu cabinetele de electroterapie și secția de hidroterapie pentru a face loc unei noi structuri care să respecte normele necesare instituțiilor spitalicești. De asemenea, vor fi reabilitate zonele care cuprind bazinul mare, vestiarele, grupurile sanitare și legătura cu corpul A, imobilul va fi supraetajat cu un nivel. Pe locul ambulatoriului se va face o extindere cu două etaje, spaţii în care vor funcţiona cabinete ale medicilor, cabinete de consultație, săli de tratament, vestiare, grupuri sanitare, iar la parter va fi aemnajat sectorul de hidroterapie recreat. Corpul de clădire își va păstra rolul actual de ambulatoriu și se va realiza o intrare principală din exterior, care va permite accesul direct în ambulatoriu al persoanelor cu dizabilități și accesul cu targa. Proiectul de reabilitare mai prevede realizare de finisaje moderne, schimbarea instalațiilor interioare și a rețelelor de utilități și achiziționarea de dotări medicale și mobilier.

Contractul de finanțare pentru aceste lucrări a fost semnat în  10 septembrie 2019, în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, valoarea totală eligibilă fiind de 23,7 milioane de lei cu TVA inclus. Termenul de finalizare al lucrărilor a fost stabilit pentru data de 31 octombrie 2022.

 

Print Friendly, PDF & Email