Încep lucrările de extindere a liniei troleibuzului 14, spre Dumbrăviţa

Troleibuz linia 14Punct final în atribuirea lucrărilor de execuţie în cazul proiectului finanţat din fonduri europene care va permite locuitorilor din Dumbrăviţa să circule înspre Timişoara cu troleibuzul 14. Între momentul depunerii ofertelor şi momentul anunţării rezultatelor licitaţiei s-au scurs mai bine de şase luni. Acum, primarul Nicoale Robu anunţă că lucrările pot începe în orice moment şi asumă ca termen de execuţie un termen de şase luni.

 

Reprezentanţii Primăriei Timişoara au anunţat marţi că, în termen de şase luni, linia R.A.T.T. a troleibuzului 14 se va prelungi şi în localitatea Dumbrăviţa. „Am reuşit să finalizăm licitaţia pentru proiectul de execuţie a extinderii reţelei de troleibuz până la Dumbrăviţa. Proiectul va fi implementat de firma S.C. Martin Rose România S.R.L., cu câţiva asociaţi. Valoarea contractului este de 13,5 milioane de lei şi termenul de execuţie este de şase luni”, a anunţat edilul Nicolae Robu, precizând că lucrările pot începe imediat, acesta fiind rezultatul final al licitaţiei.

Potrivit informaţiilor oferite de reprezentanţii Municipalităţii, linia troleibuzului 14 urmează să fie extinsă cu 3,7 kilometri, pe traseu fiind construite alte 12 staţii noi, pornind de la intersecţia Căii Sever Bocu cu  str. Ion Ionescu de la Brad şi continuând cu staţii amplasate în zona magazinului Kaufland din Dumbrăvița, str. Fervenția colț cu Petofi Sandor, str. Bălcescu colț cu Petofi Sandor, str. Petofi Sandor (în apropierea școlii din localitatea Dumbrăviţa), str. Joseph Attila colț cu Petofi Sandor.

Pe sensul de întoarcere înspre Timişoara, troleibuzul 14 va efectua întoarcerea în sensul giratoriu de la ieşirea din Dumbrăviţa, iar stațiile vor fi amplasate, în ordine, pe strada Petofi Sandor , str. Joseph Attila colț cu Petofi Sandor, strada Franyo Zoltan (vizavi de Primăria Dumbrăviţa), str. Eftimie Murgu colț cu str. Petofi Sandor, vizavi de magazinul Kaufland.

În paralel cu lucrările de extindere a reţelei de troleibuz şi de executare a amenajărilor rutiere necesare desfăşurării activităţilor de transport public de persoane în condiţii de siguranţă, se vor derula, anunţă reprezentanţii autorităţilor, şi lucrări la drumul de acces dinspre Timişoara înspre Dumbrăviţa.

Porţiunea de drum care leagă Calea Sever Bocu de sensul giratoriu de la magazinul Kaufland va fi extinsă la patru benzi, câte două pe fiecare sens. În plus, mai spun reprezentanţii Primăriei, vor fi realizate şi piste de biciclete şi trotuare noi.

Lucrările vor fi partajate între Primăria Timişoara şi Primăria Dumbrăviţa şi vor fi suportate din fonduri proprii, Primăriei Timişoara revenindu-i realizarea lucrărilor până la strada Constructorilor, iar Primăriei Dumbrăviţa – executarea  lucrărilor până în sensul giratoriu din faţa magazinului Kaufland.

Extinderea liniei troleibuzului 14 cu 3,7 kilometri este parte dintr-un proiect, finanţat din fonduri europene, care presupune executarea unor lucrări de extindere a reţelei de troleibuz şi a unor lucrări de accesibilizare a zonei. Valoarea totală a proiectului este de 17.228.694,14 lei (TVA inclus), din care asistenţa nerambursabilă din partea U.E. este de 13.838.639,70 de lei.

Print Friendly, PDF & Email