Încep lucrările de construcție a centurii Timișoara Sud

Azi, în urma emiterii ordinului de începere a lucrărilor pentru proiectul Varianta de Ocolire Timișoara Sud, s-a făcut predarea amplasamentului de la CNAIR SA – DRDP Timișoara, în calitate de reprezentant al Beneficiarului, către Antreprenorul Tirrena Scavi S.p.A.

 

Primele lucrări care se execută sunt decopertarea stratului vegetal, între DN 6 și canalul Bega. În funcție de condițiile meteo, săptămâna viitoare va începe și șantierul pentru realizarea unui drum de acces din DN 6 și realizarea unui pod provizoriu peste Canalul Bega. O altă lucrare prioritară este realizarea de platforme pentru drumurile de acces, pentru execuția piloților forați. Pe teren se află, în această etapă a lucrărilor, 40 de angajați ai DRDP Timișoara. Autorizația de construire pentru proiectarea și execuția Variantei de Ocolire Timișoara Sud a fost emisă de Ministerul Transporturilor în 12 martie.

Avem încredere în antreprenor, care a demonstrat că se poate mobiliza atunci când a terminat, cu șapte luni mai devreme, lotul 2 al autostrăzii Timișoara – Lugoj. Sperăm că această criză generată de Covid-19 să nu afecteze ca durată și ca și costuri lucrările demarate astăzi”, declară Horațiu Simion, director regional regional DRDP Timișoara. Acesta mai spune că DRDP Timișoara va nominaliza personal tehnic care, zilnic, va monitoriza numărul autoutilajelor și a personalului, precum și, implicit, evoluția lucrărilor.

Pe șantier au fost luate măsuri suplimentare pentru asigurarea securității în muncă, în condițiile instituirii stării de urgență ca urmare a răspândirii noului Coronavirus. Astfel, anunță reprezentanții DRDP Timișoara, vor fi evitate aglomerările de personal pe șantier și la organizarea de șantier, fiecare muncitor va lucra în utilajul propriu. Personalul muncitor și administrativ este dotat cu măști de protecție și soluții dezinfectante. Medicina muncii a fost efectuată în cursul acestei săptămâni, toți angajații fiind apți de muncă din punctul de vedere al stării de sănătate. Asemenea verificări se vor face frecvent de către personalul medical specializat și sunt suplimentare față de controalele uzuale la care iau parte toți angajații.

Antreprenorul care realizează proiectarea și execuția Variantei de Ocolire Timișoara Sud, în lungime de 25,69 km, este compania Tirrena Scavi S.p.A Contractul pentru construcția VO Timișoara Sud este în valoare de peste 272 de milioane de lei fără TVA. Durata de realizare a acestui contract este de 30 luni, din care șase luni pentru activitatea de proiectare și 24 luni pentru execuția lucrărilor. Termenul de 24 de luni începe de astăzi, odată cu predarea amplasamentului și emiterea ordinului de începere a lucrărilor. Perioada de garanție a lucrărilor este de 120 luni.

Print Friendly, PDF & Email