Încep înscrierile la creșele din Timişoara

Serviciul Public Creșe lansează, din 10 iunie, înscrierile la creșă pentru anul școlar 2021-2022. Pentru evitarea aglomerării din anii trecuți și, mai ales, pentru ușurarea și transparentizarea procesului, anul acesta înscrierea se va face online, anunţă Municipalitatea.

 

Formularul online de înscriere la creșă pentru anul școlar 2021-2022 va fi disponibil pe site-ul Serviciului Public Creșe, începând cu data de 10 iunie, ora 8, și până în data de 23 iunie, ora 16, anunţă reprezentanţii Primăriei Timişoara.

Pentru completarea formularului, părinții sau reprezentanții legali au nevoie de o adresă de e-mail validă. Persoanele care nu au posibilitatea să completeze formularul online sunt invitate să contacteze Serviciul Public Creșe la numărul 0754.034.480, pentru asistență.

Pe noul site al Serviciului Public Creșe se găsesc toate informațiile despre calendarul sesiunii de înscrieri 2021-2022, cum se derulează înscrierea, de ce acte fizice este ulterior nevoie pentru validarea înscrierii online și cum se calculează punctajul. De asemenea, criteriile de departajare în caz de punctaj egal între dosare, pot fi consultate pe această pagină

Atunci când părinții sau reprezentanții legali completează formularul online nu este nevoie să încarce niciun document în format digital, transmit oficialii Municipalităţii: „Pe baza punctajului obținut la înscrierea online și urmare a procesării primei runde de contestații, primii 268 părinți sau reprezentanți legali cu cel mai mare punctaj vor fi programați pentru a prezenta fizic, la sediul Serviciului Public Creșe actele care dovedesc lucrurile declarate în formularul online.”

După prezentarea fizică a actelor doveditoare și o doua rundă de contestații, pe 21 iulie se afișează atât pe site-ul, cât și la sediul Serviciului Public Creș și la sediile celor 12 creșe, listele cu dosarele admise, în limita locurilor disponibile.

Lansăm cu multă încredere și bucurie acest nou fel de a aborda procesul de înscriere. Ne amintim cu toții că anul trecut, în prima zi a perioadei de înscriere la creșă, foarte mulți părinți au stat la o coadă enormă, cu dosarele în mâini, pentru ca apoi mulți dintre ei să nici nu primească un loc, dat fiind numărul extrem de redus de locuri disponibile în plină pandemie… Experiența anului trecut ne-a inspirat să facem lucrurile altfel: online și transparent. Îi îndemn cu toată căldura pe părinți și pe reprezentanții legali să nu fie intimidați de pasul înscrierii online. Formularul online va fi unul prietenos, simplu de completat, însă, dacă oricine are dificultăți în a-l completa, echipa Serviciului Public Creșe este aici să vă ajute”, declară Adriana Roescu, directoarea Serviciului Public Creșe.

Serviciul Public Creșe, aflat în subordinea Primăriei Timișoara, oferă servicii de îngrijire, supraveghere și educație timpurie copiilor de vârstă antepreșcolară (0-3 ani). În Timișoara funcționează acum 12 creșe de stat. Pentru creșterea numărului de locuri în creșe, administrația locală anunţă că va începe din acest an construcția a trei creșe noi – în zonele Lipovei, Ciarda Roșie și Bogdăneștilor –, menţionând că au fost depuse actele pentru construcția a alte două creșe printr-un program național aflat sub tutela Ministerului Dezvoltării.

 

Print Friendly, PDF & Email