Incendiul de la Frigoglass Şag, cauzat de un cablu electric defect

Foto: ISU Timiş

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Timiş anunţă că la baza incendiului care a mistuit, zilele trecute, hala de producţie de vitrine frigorifice de la Şag a Frigoglass, a stat un cablu electric defect.

 

Purtătorul de cuvânt al ISU Timiş, Elena Megherea, declară, potrivit Agerpres, că, în urma cercetărilor efectuate de către comisia de constatare, formată din specialişti din cadrul ISU Timiş, Poliţia Judeţului Timiş şi reprezentanţi ai operatorului economic, cauza probabilă a incendiului din 5 iunie a fost un cablu defect din zona laboratorului de testare a halei de producţie.

Foto: ISU Timiş

Un incendiu puternic a mistuit, în noaptea de 5 spre 6 iunie, aproximativ 10.000 mp din hala de la Şag a producătorului de combine frigorifice Frigoglass. 60 de pompieri au intervenit atunci, timp de aproape zece ore, cu 21 de autospeciale de stingere, două  autoscări de lucru la înălțime, două camioane cu două motopompe, un echipaj SMURD și un echipaj CBRN. Pentru limitarea pericolului la locul intervenției, pompierii au scos în afara zonei afectate rezervoare cu substanțe periculoase. Având în vedere suprafața afectată de incendiu și pericolele existente, în sprijinul pompierilor militari timișeni au fost dislocate două autospeciale de stingere din cadrul ISU Arad, două autospeciale din cadrul ISU Caraș-Severin, o autospecială din cadrul ISU Hunedoara și o autospecială din cadrul ISU Alba. De asemenea, pompierii voluntari din cadrul SVSU Șag, SVSU Parța și SVSU Recaș au intervenit alături de pompierii militari cu trei autospeciale de stingere.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime în urma incendiului.

Print Friendly, PDF & Email