Incendiu la unul dintre noile tramvaie turceşti aduse la Timişoara

Sursă foto: Primăria Municipiului Timişoara

Unul dintre noile tramvaie ale Timişoarei, recent adus de la firma turcească Bozankaya, a luat foc în depou Societăţii de Transport Public Timişoara.

 

Personalul de serviciu de la depoul Societății de Transport Public Timișoara din zona Dâmbovița a observat, în după-amiaza de 30 martie, că iese fum din zona ultimului tramvai ajuns la Timișoara zilele trecute.

A fost solicitată intervenţia ISU Banat. Nu sunt victime omenești, iar focul nu s-a extins la alte mijloace de transport sau la depou.

În momentul de față, anunţă oficialii STPT, se lucrează la estimarea pagubelor materiale. Totodată, a fost contactat, în regim de urgență, producătorul din Turcia. „A fost informat despre cele întâmplate și i-am solicitat să ne informeze în regim de urgență care sunt următorii pași pentru remedierea situației. Tramvaiul nu este recepționat și nici nu a fost plătit”, transmite Cosmin Bradu, purtătorul de cuvânt al STPT.

Primul tramvai din cele 21 comandate firmei turcești Bozankaya, aflate încă în fabricație, a ajuns la Timișoara în iunie 2021, acesta fiind primul tramvai care ajunge la Timișoara după aproape 50 de ani.

Tramvaiul, lung de 30 de metri, are 200 de locuri, pe scaune și în picioare, podea joasă și o autonomie pe baterie de 63 de kilometri. Noile tramvaie vor avea instalații de aer condiționat, încălzire ambientală prin convecție, încălzire în scaune prin conducție termică, sistem suplimentar de alimentare care permite o autonomie de minimum 20 km în cazul unor incidente în circulație, sisteme de informare a călătorilor în interior și exterior, sisteme audio-video pentru publicitate, sisteme de supraveghere video pentru siguranța călătorilor, sisteme de monitorizare în trafic și de e-ticketing compatibile cu restul flotei de vehicule a Societăţii de Transport Public Timişoara şi dotări specifice pentru a răspunde nevoilor speciale ale persoanelor cu dizabilități, transmitea Municipalitatea, după semnarea contractului, în iulie 2019. Valoarea unui tramvai se ridică la aproximativ 2 milioane de euro,costurile fiind acoperite în proporție de 80% din fonduri europene.

 

Print Friendly, PDF & Email