Incendiu de proporţii la Fabrica de ţigări din Săcălaz

Foto: Lau / ISU Timiş

22 de autospeciale de stingere, două autospeciale de lucru și salvare de la înălțime, un echipaj CBRN și o ambulanță SMURD au intervenit pentru a stinge incendiul de proporţii produs în seara de 14 aprilie, la Fabrica de ţigări din Săcălaz. Primele informații indică lipsa autorizației de securitate la incendiu şi lucrări neautorizate.

 

78 de pompieri militari din şapte subunități ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Timiș au intervenit cu 14 autospeciale de stingere, două autospeciale de lucru și salvare de la înălțime, un echipaj CBRN, o ambulanță SMURD și o cisternă de 30000 l, la misiunea de stingere a incendiului produs la o hală de depozitare a Fabricii de ţigări din comuna Săcălaz. În sprijinul salvatorilor timișeni au intervenit și trei autospeciale de stingere cu 14 subofițeri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, dar și cinci Servicii Voluntare pentru Situații de Urgență.

Foto Lau / ISU Timiş

Incendiul s-a întind pe o suprafață de aproximativ 9000 mp, cu flacără deschisă și posibilități de propagare, transmit oficialii ISU Timiş. Din cauza degajărilor mari de fum, pentru protecția populației aflată în proximitatea zonei de manifestare, a fost transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului Ro-Alert.

În această dimineaţă, transmite prefectul de Timiş, Mihai Ritivoiu, la fața locului mai este prezent un echipaj ISU, pentru stingerea ultimelor focare mocnite.

Foto Lau / ISU Timiş

„Începând de astăzi de la prânz, după stingerea completă a focului, echipe de la ISU şi criminalişti de la Inspectoratul de Poliţia Judeţean Timiş vor demara cercetările. Primele informații indică lipsa autorizației de securitate la incendiu şi lucrări neautorizate de compartimentare a clădirii”, declară prefectul.

Print Friendly, PDF & Email