Încă o suplimentare de fonduri la A.C.S. Poli

Primăria dă şapte milioane de lei clubului timişorean, în acest an

La viitoarea şedinţă de plen, consilierii locali vor avea în faţă un nou proiect de hotărâre prin care se solicită suplimentarea bugetului alocat de către Primăria Timişoara clubului de fotbal A.C.S. Poli, cu jumătate de milion de lei. Cu această suplimentare, suma totală cu care Primăria Timişoara a cotizat în acest an la bugetul A.C.S. Poli se ridică la şapte milioane de lei.

 

Încă o suplimentare, de sfârşit de an

poli timisoaraPrintr-un proiect ce va fi votat la viitoarea şedinţă de plen a Consiliului Local, Primăria propune o nouă supli­mentare a contribuţiei financiare cu titlu de cotizaţie pe anul 2013, din par­tea Municipiului Timişoara, pentru clu­bul de fotbal ACS Poli Timişoara. Su­plimentarea este de 500.000 de lei, din bugetul local, din segmentul „Cultură, recreere şi religie”, deşi nu e sigur la care categorie se încadrează fotbalul. Cu această sumă suplimentară, coti­zaţia alocată de Primărie pe acest an către A.C.S. Poli Timişoara ajunge la o sumă foarte mare: şapte milioane de lei. Aceasta este… a treia suplimentare de buget pentru A.C.S. Poli propusă de Primărie în acest an, şi este posibil să nu fie ultima.

Deşi bugetul alocat pe acest an a fost considerabil mai mare ca bugetul pe anul trecut, respectiv patru milioa­ne de lei, acesta a fost suplimentat în iulie cu două milioane de lei, şi în septembrie, cu încă jumătate de milion de lei.

ªi cum în decembrie anul trecut s-a aprobat o suplimentare de sfârşit de an, pentru prime, e posibil ca şi în acest an şi luna viitoare să mai existe o suplimentare de buget pentru A.C.S. Poli, mai ales că, spune Primăria, „ACS Poli Timişoara a solicitat aprobarea unei cotizaţii pentru anul bugetar 2013 de 8.000.000 lei, pentru acoperirea cheltuielilor din Bugetul de venituri şi cheltuieli”.

Este interesantă în acest context şi motivarea Primăriei: „Având în vedere că echipa de fotbal ACS Poli Timişoara a promovat în Liga I şi participarea acesteia în sezonul com­pe­tiţional 2013 – 2014 în Liga I atrage cheltuieli suplimentare semnificative, fapt ce impune şi o implicare finan­cia­ră superioară din partea asociaţilor”. Se uită, însă, că promovarea atrage şi venituri suplimentare pentru club, din publicitate şi drepturile de difuzare a meciurilor.

Suplimentările de buget au fost la ordinea zilei şi la Consiliul Judeţean, în acest an. Anul trecut, prin hotărâre de C.J. Timiş, a fost aprobată o cotizaţie, pentru anul 2013, de 2,9 mi­lioane de lei, dintre care 2,4 milioane de lei în contul ACS Poli Timişoara, şi 500.000 de lei, în contul Direcţiei de Prestări Servicii Timiş, pentru reali­zarea serviciilor de administrare şi asi­gurare a utilităţilor la Stadionul „Dan Păltinişanu” Timi­şoara şi terenurile anexă pentru antre­nament. În septem­brie, „având în vedere promovarea în primul eşalon valoric, respectiv Divizia A, dar şi pentru asigurarea fondurilor necesare, cheltuielilor curente şi achiziţiile pentru funcţionarea aso­ciaţiei”, s-a propus şi aprobat supli­mentarea sumei cu 560.000 de lei pentru ACS Poli Timişoara. Astfel, acum, noul cuantum al cotizaţiei C.J. Timiş pentru acest an a devenit 3,5 milioane de lei, dintre care trei milioa­ne în contul ACS Poli Timişoara. Deci până acum, doar de la Consiliul Jude­ţean şi Primărie, A.C.S. Poli a avut ga­rantat un buget de 10,5 milioane de lei, care, probabil, va mai fi rotunjit până la sfârşitul anului.

Un avocat anunţă contestarea asocierii

carmen obarsanuAsocierea administraţiei locale la noua variantă a Clubului Poli este contestată de către unii consilieri locali şi persoane publice din Timişoara. De exemplu, la data la care s-au anunţat asocierea legată de A.C.S. Poli şi atri­bui­rea de bani din bugetul local pentru noua echipă, avocatul timişorean Car­men Obîrşanu a precizat că va ataca această decizie, pe care o consideră o utilizare neinspirată a banului public. O plângere prin care a fost atacată acea hotărâre a Consiliului Local a fost înregistrată la Tribunalul Timiş, şi va avea termen, în proces, săptămâna viitoare. „Deşi conducerii Primăriei i s-a pus în vedere că trebuie să existe şi o modalitate de control a cheltuirii banilor de către asociaţie, Primăria nu şi-a exercitat această obligativitate până acum, deşi era împuternicită să facă acest lucru, ca membru cotizant”, susţine avocatul timişorean.

Print Friendly, PDF & Email