Încă o stradă și o parcare vor avea iluminat public

Strada Iosif Sârbu și parcarea de pe strada Drubeta numărul 97 vor beneficia de iluminat public modern, anunţă Primăria Timişoara. Contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor de extindere a sistemului în aceste zone a fost semnat de viceprimarul Ruben Lațcău.

 

Strada Iosif Sârbu și parcarea din spatele blocului de pe Drubeta vor avea, pentru prima dată, iluminat public, la solicitarea locuitorilor din zona respectivă. Contractul cuprinde întocmirea documentației tehnico-economice, proiectarea tehnică, realizarea detaliilor de execuție, întocmirea documentației pentru autorizația de construire, asigurarea asistenței tehnice din partea proiectantului pe toată durata lucrărilor, întocmirea auditului energetic, raportul de măsuri luminotehnice și realizarea lucrărilor de execuție. Valoarea este de apropae 400.000 de lei, fără TVA, executant fiind Elba-Com SA.

Primăria Timișoara a realizat anul trecut lucrări de modernizare a iluminatului public stradal pe trei mari artere de circulație: Calea Aradului, Calea Torontalului și Calea Sever Bocu, a introdus pentru prima dată iluminatul public în Parcul Botanic, a depus cererea de finanțare și documentația la Agenția Fondului de Mediu pentru modernizarea iluminatului public pe 64 de străzi și a semnat contractul pentru proiectul tehnic și execuția extinderii iluminatului public în zona Calea Aradului Est.

Potrivit reprezentanţilor Municipalității, extinderea iluminatului în zonele în care nu există, respectiv pe străzi nou apărute la marginea orașului, și modernizarea iluminatului existent, mai ales pe arterele rutiere majore, sunt priorităţi, pentru reducerea consumului de electricitate.

 

Print Friendly, PDF & Email