Încă două blocuri din Timişoara, reabilitate termic

Foto: PMT

Primăria Municipiului Timișoara anunţă că a recepționat lucrările de reabilitare termică la alte două blocuri, ceea ce asigură un confort termic sporit în locuință și o barieră împotriva umidității și a zgomotului exterior.

 

Investiţia este la două blocuri de pe str. Mureșan nr. 61-63, în valoare de aproape 1,2 milioane de lei, s-a făcut prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

„Rând pe rând, proiectele incluse în programul de reabilitare termică avansează, după ani de zile în care reducerea consumului de energie la nivel rezidențial a stat pe loc. A fost o provocare să deblocăm programul, dar acum timișorenii simt beneficiile. După reabilitare, pierderile de căldură se apropie de cele de la blocurile noi, doar că acolo este vorba despre apartamente cu centrale pe gaz, care sunt mai costisitoare. Am finalizat lucrările la alte două blocuri, astfel că în cele 40 de apartamente va fi mai multă căldură, iar facturile pentru cei aproximativ 85 de locatari vor fi mai mici”, declară viceprimarul Timișoarei, Ruben Lațcău.

Primăria Timișoara reaminteşte că a deblochat lucrările de reabilitare termică la 68 de imobile, după ce a demarat procesul de revizuire a soluției tehnico-economice. Până în prezent, dintre cele 68 de blocuri: 12 au fost reabilitate termic,  22 se află în diferite faze de execuție, 24 sunt în procedura de achiziție a lucrărilor, iar 10 așteaptă aprobarea pentru revizuirea soluției.

Peste 3.400 de apartamente din Timişoara în care locuiesc mai mult de 8.000 de locatari au intrat în procesul de eficientizare energetică, prin programul POR 2014-2020., mai transmite Municipalitatea.

 

Print Friendly, PDF & Email