Încă 3.000 de tichete pentru cetăţeni, disponibile în programul Rabla

Administraţia Fondului pentru Mediu anunţă distribuirea altor 3.000 de tichete pentru persoane fizice, în cadrul Programului Rabla pe 2013, către colectorii validaţi în program, începând de joi, 14 noiembrie.

Masini programul RablaRepartizarea tichetelor valorice se va realiza în funcţie de numărul ma­şinilor mai vechi de zece ani din par­cu­rile auto judeţene, conform statisticilor realizate de Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Permise­lor, anuţă Mediafax. Distribuirea aces­tora se face în mod egal între punctele de lucru aparţinând colectorilor vali­daţi din judeţul respectiv.

Proprietarul unui autovehicul uzat care vrea să obţină tichetul valoric de 6.500 de lei pentru casarea acestuia tre­buie să se înscrie la un colector vali­dat şi să obţină certificatele de distru­gere, de radiere şi tichetul, în maxi­mum zece zile.

Cei care doresc să-şi achiziţio­neze un autovehicul nou şi deţin un tichet valoric îl pot depune la pro­ducătorul sau la dealer-ul auto ac­ceptat în pro­gram, până la data de 20 decembrie 2013. Nota de înscriere pentru achi­ziţionarea unui autovehicul nou de la un producător ori dealer validat este valabilă până la data de 23 decembrie.

Persoanele fizice care doresc să participe în cadrul Programului Rabla 2013 pot accesa online, la secţiunea aferentă programului, unde pot consulta lista colectorilor validaţi, precum şi cea a producătorilor/deale­rilor autorizaţi să participe anul acesta la Programul de stimulare a înnoirii Parcului autonaţional.

În acest an, se utilizează un singur tichet valoric, de 6.500 de lei, pentru achiziţionarea unui autovehicul nou. Tichetul este transferabil.

Totodată, se oferă posibilitatea acordării, pe lângă prima de casare, a unui eco-bonus în valoare de 500 de lei pentru achiziţionarea unui autovehicul nou, încadrat în norma de poluare Euro 6, achiziţionarea unui autovehicul nou, al cărui motor generează o canti­ta­te de emisii de dioxid de carbon mai mică de 100 g/km sau achiziţionarea unui atuovehicul nou, cu sistem de pro­pulsie hibrid. Pot fi cumulate maxi­mum două eco-bonusuri pentru o reducere suplimentară de 1.000 de lei.

În perioada 19 – 21 iunie 2013, Ad­ministraţia Fondului pentru Mediu a dis­tribuit toate cele 17.000 de tichete alo­ca­te iniţial persoanelor fizice pentru 2013.

În ceea ce priveşte distribuţia celor 3.000 de tichete destinate firme­lor şi instituţiilor publice, în perioada 10 iunie – 31 octombrie, au fost de­puse 1.451 cereri de finanţare, dintre care 643 au fost acceptate pentru 1.670 autovehicule, cu o sumă aprobată de 10.864.500 de lei.

Print Friendly, PDF & Email