Înaltul Patronaj al Președintelui României, acordat Bienalei Art Encounters

Foto: Facebook Art Encounters

Bienalei Art Encounters, ajunsă la cea de a treia ediţie, îi va fi acordat Înaltul Patronaj al Președintelui României.

 

Ceremonia acordării acestei distincţii va avea loc luni, 6 mai, la ora 13, în Sala Mare a Primăriei Timișoara. La eveniment va fi prezent din partea Administrației Prezidențiale, consilierul prezidențial Sergiu Nistor, de la Departamentul Cultură, Culte și Centenar. Alături de acesta va fi prezentă echipa Fundației Art Encounters, dar și o parte dintre partenerii și co-organizatorii ediției 2019 a Bienalei.

A treia ediție a bienalei Art Encounters va avea loc la Timișoara în toamna acestui an, în perioada 20 septembrie – 26 octombrie. Curatoarele acestei ediţii vor fi Maria Lind și Anca Rujoiu, care propun explorarea legăturilor neașteptate care se pot crea între identitatea culturală, instituțională și cea urbană a orașului.

Bienala Art Encounters este un eveniment situat la intersecția dintre un festival de artă experimentală și o bienală de artă contemporană, axat pe un program de cercetare curatorială care încurajează dialogul cu moștenirea istorică locală și contextul socio-cultural al Timișoarei .

Misiunea Bienalei, spun organizatorii, este de a deveni un punct de întâlnire pentru artiști, comunități, instituții și idei. Cea de-a treia ediție a bienalei are drept scop implicarea unui public larg într-un dialog care să cuprindă cele mai importante teme ale societății actuale și să creeze o platformă dinamică pentru schimbul cultural între scena artistică din România și cea internațională.

Co-organizatori ai ediţiei 2019 a Bienalei Art Encounters sunt Primăria Municipiului Timișoara, Direcția Județeană de Cultură Timiș și Fundația Interart Triade. Printre partenerii evenimentului se numără Asociația Timișoara – Capitală Europeană a Culturii, Facultatea de Arte și Design a Universităţii de Vest, Muzeul de Artă Timișoara, Muzeul Național al Banatului, Teatrul Național Timișoara, Muzeul de Transport Public “Corneliu Miklosi”, Institutul Francez Timișoara, Centrul Cultural German Timișoara, Bienala BETA, Asociația Culturală Contrasens,  Tur de Arhitectură şi Librăria La Două Bufnițe.

Fundația Art Encounters este o inițiativă culturală privată, înființată în 2015 cu scopul de a susține scena artei contemporane din România. Ambiția principală este aceea de a promova dialogul, învățarea, cercetarea și experimentul, furnizând un model instituțional adaptat nevoilor contextului local. Activitățile fundației urmăresc trei direcții principale: organizarea bienalei Art Encounters și a programului permanent de expoziții, promovarea educației și a dezvoltării publicului, prin programe dedicate acestuia, şi dezvoltarea unei platforme variate de rezidențe artistice și curatoriale.

Print Friendly, PDF & Email