În Timişoara se pot face zilnic 400 de teste pentru depistarea Coronavirusului

Spitalul Municipal din Timişoara anunţă, potrivit Radio Timişoara, că poate realiza 200 de teste pentru diagnosticare moleculară a pacienţilor suspecţi de noul Coronavirus.

 

Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie Timişoara, Octavian Creţu, declară, citat de Radio Timişoara, că universitatea a pus la dispoziţia Spitalului Municipal de Urgenţă Timişoara două aparate şi personal de specialitate în acest sens: „Au fost date în comodat două aparate de mare capacitate care pot procesa câte 100 de probe fiecare pe o tură de opt ore. Necesarul de teste e acum de 300. Până mâine, vom aduce probele la zi. Am mobilizat două echipe, o echipă de la disciplina de Genetică şi o echipă de la Biochimie. Personalul care lucrează este al universităţii. Până acum este suficient pentru câte probe trebuie procesate”.

Direcţia de Sănătate Publică Timiş transmite, la rândul său, că şi Centrul Regional de Sănătate Publică pune la dispoziţia Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” un aparat pentru diagosticul infecţiei cu Sars-CoV-2, ceea ce înseamnă că, pe lângă, cele 100 de teste care se fac acum zilnic, ar putea fi făcute încă 100.

Astfel, în cele două centre de diagnosticare din Timişoara pot fi făcute cel puţin 400 de teste pe zi.

Print Friendly, PDF & Email