În Timișoara, ca în Chicago

Formația Soul Serenade, ce vine cu o nouă și revigorantă interpretare acustică a direcției de „old time blues & jazz”, îi va purta pe timişoreni, metaforic vorbind, pe străzile din Chicago. În cadrul asFalt art 2017.

 

Vineri, 4 august, de la 17, timișorenii sunt așteptați în Piața Libertății pentru a se bucura nu doar de muzică, ci și de lucrările unor artiști vizuali, vor putea experimenta o piesă de teatru senzorial și vor exersa pași de tango.

Între orele 17 – 21 va avea loc o expoziție cu lucrările a patru artiști vizuali: Manuela Marchiș, Malvina Liuba, Antonia Dordea și Bianca Homorodean. În acest timp, trupa de teatru „Asylum” le va oferi timișorenilor posibilitatea de a experimenta o piesă de teatru senzorial. „În comparație cu teatrul clasic, teatrul senzorial presupune o experiență artistică mai directă și personală, în care spectatorul este invitat ca personaj principal într-o poveste, și va fi transmisă folosind toate cele 5 simțuri ale omului: văz, auz, tactil, olfactiv și gustativ”, explică organizatorii asFalt.

Începând cu ora 18, Șotron Tango, realizat de Tango Malena, invită curioșii să încerce și ei câțiva pași de tango. Şcoala Tango Malena va susține și o reprezentație realizată de Silviu Guşat și Alexandra Beloia, instructori de dans în cadrul acestei şcoli. Momentul artistic va aduce un ușor contur în pași de tango argentinian, un dans social dansat liber, fără coregrafie pentru timișorenii curioși ce doresc o formă de exprimare prin dans.

De la ora 19, vor intra în scenă și Soul Serenade, din București, cei ce au câștigat pentru România locul II la Festivalul European de Blues din Toulouse, și au cântat în deschiderea Rhiannon Giddens & Layla Mccalla, câștigatoare Grammy.

asFalt art este un festival ce își propune să aducă arta și cultura mai aproape de oameni și să sprijine tinerii artiști. Evenimentul este organizat de Fundația Alternativa și este susținut de Primăria Timișoara, Consiliul Local Timișoara și Casa de Cultură Timișoara.

Print Friendly, PDF & Email