În Timiş, promovabilitatea la sesiunea de toamnă a bacalaureatului, mai mică decât cea de anul trecut

BacalaureatPuţin peste 22 la sută dintre candidaţii din Timiş la sesiunea de toamnă a bacalaureatului au promovat examenul, conform rezultatelor anunţate de Inspectoratul Şcolar Judeţean. La cinci licee din judeţ niciun candidat nu a obţinut medie de trecere.

 

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, la examenul de bacalaureat, sesiunea de toamnă, promovabilitatea înaintea contestaţiilor este de 22,13 la sută, în scădere faţă de sesiunea august – septembrie 2013, când  a fost de 28 la sută, după cum anunţă Mediafax. La cinci licee, însă, niciun candidat nu a obţinut medie de trecere, iar la alte 12 licee a fost declarat admis câte un singur candidat. De asemenea, niciun candidat nu a obţinut media 10.

La această sesiune de examen a examenului de bacalaureat s-au înscris 1.813 candidaţi, dintre care 1.435 au fost prezenţi, iar patru au fost eliminaţi, fiind prinşi în sala de examen cu telefonul mobil asupra lor. Alţi 1.110 candidaţi au fost respinşi.

La nivel naţional, 22,27 la sută dintre absolvenţii de clasa a XII-a au promovat sesiunea a doua a examenului de bacalaureat, înainte de contestaţii, a anunţat Ministerul Educaţiei Naţionale. Contestaţiile vor fi soluţionate între 2 şi 3 septembrie, iar rezultatele finale vor fi făcute publice pe 4 septembrie.

Print Friendly, PDF & Email