În Timiş, numărul de noi infecţii cu coronavirus, aproape dublu faţă de ziua precedentă

În ziua în care România a înregistrat un dublu record, de la începutul pandemiei de covid – cel mai mare număr de decese și cel mai mare număr de infectări – Timişul înregistrează un număr foarte mare de cazuri de coronavirus.

 

80 de noi cazuri de infecţie cu covid-19 (față de 45, cu o zi înainte) au fost înregistrate în Timiş, în ultimele 24 de ore, anunţă Prefectura Timiş – după 1.834 de teste –, ceea ce ridică numărul total al celor infectaţi la 1800. Din această cifră 168 reprezintă numărul cadrelor medicale care s-au infectat cu covid-19 de la începutul pandemiei până azi.

În această dimineață, numărul persoanelor internate era de 202, dintre care 20 sunt la Terapie Intensivă. În ultimele 24 de ore nu a fost nicio externare. În acelaşi interval de timp s-au înregistrat două decese, ceea ce ridică numărul total la 89.

Numărul anchetelor epidemiologice în curs de desfășurare în Timiş a ajuns la 64, iar în ultimele 24 de ore au fost finalizate 16.

Ieri au fost 81 persoane și au intrat în izolare alte 45 persoane. În carantină instituționalizată sunt, la ora actuală, 27 persoane

În ultimele 24 de ore, structurile Ministerului Afacerilor Interne și polițiștii locali au executat misiuni privind verificarea respectării de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate a normelor legale impuse pe perioada stării de alertă, verificarea respectării măsurilor de protecție individuale și respectarea măsurii de carantinare de către persoanelor aflate în locațiile declarate. Ieri, în judeţ au fost verificate 138 societăți comerciale, controale în urma cărora polițiștii au aplicat 66 sancțiuni contravenționale.

La Telverde 0800800165 au fost primite până în prezent 104 de sesizări, din care două în ultimele 24 de ore. În urma verificărilor nu s-a confirmat nicio sesizare.

Prefectura Timiș solicită cetățenilor să respecte normele stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanța și măsurile de igienă stabilite de către specialiști: „Este important ca fiecare dintre noi să avem o conduită și un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul coronavirus.”

Print Friendly, PDF & Email