În premieră naţională, Primăria Timişoara plăteşte burse pentru artiști

Foto: Daniel Sandu

Timișoara, Capitala Europeană a Culturii 2023, devine primul oraș din România care susține financiar artiști români în perioada de creație artistică, datorită unui program de burse acordat de Municipalitate prin Centrul de Proiecte, anunţă primarul Dominic Fritz.

 

„Deschidem orașul către artiști, dar și farmecul creației artistice către oraș, pentru că cei care câștigă aceste burse vor organiza cel puțin un eveniment deschis publicului, în anul Capitalei Culturale. Pot fi audiții muzicale, ateliere deschise, lansări de carte, dezbateri, lecturi publice, performance-uri, expoziții sau orice altă modalitate de interacțiune cu publicul propune artistul”, anunţă primarul Dominic Fritz.

Pe lângă cele 17,5 milioane de lei cu care Primăria a susținut anul acesta evenimente organizate de operatori culturali, mai spune edilul, acum Municipalitatea vrea să susțină și artiști care nu au în spatele lor o organizație și care de multe ori se zbat în găsirea de susținere financiară care să le asigure perioade liniștite de creație.

Astfel, 37 de artiști din domeniile arte vizuale, literatură, muzică și arte sonore, teatru, dans, performance, arte digitale și new media pot câștiga o bursă de creație artistică la Timișoara. Bugetul programului susținut integral de municipiul Timișoara este de jumătate de milion de lei.

Cei interesați sunt invitați să aplice pe centruldeproiecte.ro/energie până pe 21 noiembrie. Desfășurarea activității de creație artistică și a evenimentelor deschise publicului se fac în perioada 16 decembrie 2022 – 30 iunie 2023.

Programul de sprijin pentru creatori și profesioniști Energie! face parte din Power Staion, componentă a programului Timişoara Capitală Europeană a Culturii 2023, implementată de Centrul de Proiecte, dedicată creșterii capacității sectorului cultural.

 

Print Friendly, PDF & Email