În premieră națională, la Timișoara amenzile rutiere, plătite de pe telefonul mobil

amenzi platite de pe telefonO soluție care permite achitarea amenzilor rutiere, de pe telefonul mobil, cu aceeași aplicație cu care se poate plăti Timpark, este în vigoare la Timișoara, Aplicația îngăduie achitarea mult mai facilă a amenzilor rutiere.

 

Directorul Direcției Fiscale a Primăriei Timişoara, Adrian Bodo, în Timișoara a devenit posibilă, grație unei soluții dezvoltate de Piconet, achitarea, de pe telefoane mobile smartphone care au instalat sistemul de operare Android, plata amenzilor rutiere, utilizând exact aceeași aplicație care permite achitarea parcării în sistem Timpark. „Este o premieră la nivel național”, spune Adrian Bodo. Care mai spune că această oportunitate de plată este în vigoare, în Timișoara, de aproape o lună, grație aplicației oferite gratuit de compania dezvoltatoare.

Adrian Bodo a adăugat că, în prezent, se intenționează colaborarea, cu aceeași companie sau cu un alt dezvoltator de soluții de acest gen, în vederea realizării unei aplicații care să îngăduie achitarea, tot de pe telefonul mobil, a taxelor și impozitelor locale. Pentru aceasta, însă, explică Adrian Bodo, va trebui dezvoltată, tot pentru smartphone, o aplicație specială de tip App Store, cu o interfață facilă, plăcută și ușor de utilizat, care să poată fi accesată de către contribuabili. „Momentan se vor putea plăti în acest fel amenzile de circulație. La cealaltă aplicație pe care o avem în vedere se lucrează”, mai spune directorul Direcției Fiscale. Care precizează și că, în acest fel, sunt generate inclusiv beneficii de ordin financiar, întrucât plata amenzilor rutiere se va putea efectua extrem de prompt, în intervalul de timp care permite achitarea valorii minime a amenzii.

Piconet este furnizorul aplicațiilor care permit achitarea, prin SMS sau bip, a taxei aferente parcării, în mai multe orașe din țară, printre care Timișoara, Arad, Bacău, Baia Mare, Bistrița, Brașov, Cluj-Napoca, Oradea, Pitești, Satu Mare, Sighetu Marmației, Sighișoara și Turda.

Potrivit informațiilor furnizate pe pagina de internet a companiei, începând cu jumătatea lunii aprilie, aceasta a dezoltat și o aplicație SMS Parking Romania, pentru telefoanele cu sistem de operare iOS, utilizabil la plata parcării, prin SMS sau bip, în mai multe orașe din țară, printre care și Timișoara.

Print Friendly, PDF & Email