În premieră la Timişoara, varice operate fără anestezie şi fără incizie

La Spitalul Judeţean din Timişoara a fost făcută azi, în premieră națională, o operaţie de varice fără anestezie, fără incizie și fără spitalizare.

 

Intervenția, care presupune polimerizarea vaselor sanguine, se numește Vena Seal și îi conferă pacientului rezolvarea rapidă a problemelor varicoase, fără anestezie, fără pregătire preoperatorie, fără incizie și fără spitalizare postoperatorie. Această procedură a fost denumită și Lunch time surgey, deoarece, datorită timpului scurt al intervenției, pacientul poate fi operat într-o pauză de prânz. După intervenție, pacientul poate pleca acasă pe picioarele lui.

De această primă intervenție a beneficat o pacientă în vârstă de 40 de ani, care suferit de insuficiență venoasă. Pe parcursul intervenției, care a durat aproximativ 30 de minute, i-a fost polimerizată vena varicoasă cu un adeziv special, fără a i se administra anestezie.

Intervenţia chirurgicală an fost realizată de o echipă medicală condusă de domnul prof. dr. Sorin Olariu, șeful Secției Chirurgie Generală I a Spitalului Clinic Judeţean Timişoara.

Print Friendly, PDF & Email