În căutarea promisului „tărâm al abundenţei”

Preşedintele P.N.Ţ.C.D. Timiş, nemulţumit de finanţarea pe care o primeşte Timişoara

Preşedintele P.N.Ţ.C.D. Timiş, Valentin Moldovan, se arată nedumerit şi iritat de faptul că Timişoara bate pasul pe loc, deşi are un primar din arcul guvernamental astfel încât proiectele urgente ar putea fi finanţate corespunzător.

Valentin MoldovanValentin Moldovan, preşedintele Partidului Naţional Ţărănist Creştin Democrat, filiala Timiş, acuză că, deşi reprezentanţii actualei administraţii locale fac parte din arcul guvernamental, acest lucru nu se reflectă în modul de finanţare a proiectelor urgente pentru oraş. Acesta a dat exemplu modului în care se realizează reabilitarea şcolilor şi spitalelor, despre care susţine că în momentul de faţă abia s-a ajuns la stadiul de organizare a licitaţiei. „Domnul Robu afirma în campania electorală că în Timişoara va fi un tărâm al abundenţei. Dar nu e deloc aşa. De exemplu, pentru programul de reparaţii la şcoli şi spitale, licitaţiile se desfăşoară abia în septembrie şi octombrie. În anii trecuţi, lucrările începeau din perioada verii. Este primul an în care aceste lucrări trenează”, spune Valentin  Moldovan.

Mai mult acesta trage semnalul de alarmă faţă de faptul că Timişoara stagnează în toate domeniile, afirmând că singura realizare a edilului Nicolae Robu, în primul an de mandat, este mutarea „acvariului” din Piaţa Victoriei.

Preşedintele P.N.Ţ.C.D.Timiş mai spune că nici pe plan judeţean nu stăm mai bine, considerând că majoritatea proiectelor care se derulează aparţin vechii conduceri a Consiliului Judeţean Timiş. Valentin Moldovan dă un sfat actualei conduceri a administraţiei locale, sugerându-i să depăşească „perioada romantică” şi să vină în faţa alegătorilor să recunoască problemele pe care le are şi pe care nu le poate controla.

Print Friendly, PDF & Email