În aprilie, Timişoara marchează Săptămâna cafenelelor

Tânăra creație contemporană va fi din nou prezentă în cafenelele și spațiile alternative din Timișoara, în perioada 15 – 21 aprilie, în cadrul Cafékultour /Săptămâna cafenelelor.

 

O adevărată sărbătoare a Europei și a multiculturalității în oraș, Cafékultour propune o săptămână întreagă de spectacole cu artiști din Belgia, Polonia, Austria, Germania, România, Franța și Spania. În program sunt spectacole de muzică, teatru, dans contemporan şi cinema, anunţă reprezentanţii Institutului Cultural Francez din Timişoara, co-organizator al evenimentului alături de Centrul Cultural German.

În acest an, festivalul propune și o secțiune pentru copii cu ateliere, spectacole și… ciocolată: Chocolatkultour.

O altă noutate a Săptămânii cafenelelor, ajunsă la cea de a 15-a ediție, va fi seara franceză, care va marca deschiderea Sezonului România-Franța la Timișoara, cu trei reprezentanți emblematici ai noii scene muzicale din Hexagon.

Creat în 2005, la inițiativa Institutului Francez și a Centrului Cultural German din Timișoara, festivalul și-a construit o identitate care seamănă orașului, oferind locuitorilor săi pretexte de întâlnire cu forme artistice variate.

Evenimentul este coorganizat de către Centrul Cultural German și Institutul Francez din Timișoara, cu susținerea Asociației Timișoara 2021, a Goethe Institut și a Ambasadei Franței în România. Parteneri sunt Delegația Wallonie Bruxelles, Institut Polonez, Forumul Cultural Austriac, Asociația Via Rumania și Consulatul Onorific al Spaniei la Timișoara.

Print Friendly, PDF & Email