Imunoterapia cancerului, tema unei conferinţe internaţionale organizate de OncoHelp Timișoara

Foto: Cornel Putan

Sute de specialiști în oncologie, radioterapie, statistică medicală, hematologie și imagistică vor dezbate, într-o conferinţă internaţională, la OncoHelp Timişoara, teme legate de imunoterapia cancerului, una dintre metodele revoluționare de tratament din domeniul oncologic.

 

În cadrul conferinței, care va avea loc în perioada 30 iunie – 3 iulie, vor fi abordate subiecte ce țin de noutățile terapeutice în diferitele localizări tumorale, de la cancerele de sân la cele urologice, digestive și până la cele pulmonare sau ginecologice, anunţă organizatorii. Vor fi prezentate cazuri clinice, se va discuta despre cele mai noi tehnici de abordare a imunoterapiei, despre biomarkeri, dar și despre mecanismele de rezistență la imunoterapie. De asemenea, vor fi prezentate tratamente inovative în domeniul imunoterapiei și terapiei țintite. Specialişti din Germania, Austria, Statele Unite, Canada și Italia vor susține diferite lucrări și vor prezenta cazuistică din domeniul imunoterapiei.

În cadrul acestei conferinţe, eveniment ajuns la cea de a V-a ediţie, vor avea loc trei sesiuni dedicate tinerilor medici, unul de imagistică, de hematologie și de statistică medicală. Prezentările din cadrul sesiunilor sunt gândite și adaptate pentru a face posibilă transmiterea, pe parcursul câtorva ore, de informații esențiale pe care trebuie să le stăpânească un oncolog  în fiecare din aceste domenii.

Imunoterapia și terapia personalizată sunt considerate «tratamentele vedetă» în lupta împotriva unei maladii care face peste 50.000 de victime în România, în fiecare an. Practic, cu ajutorul imunoterapiei, organismul este învățat să lupte singur împotriva celulelor canceroase, să se apere de ele. Acest tratament îi arată sistemului imunitar al unui pacient oncologic cum să intervină pentru a contracara acțiunea agresivă a tumorilor maligne. Este un domeniu inovator în care în permanență apar noi și noi informații, noi și noi abordări medicale, noi medicamente și tratamente. Iar majoritatea studiilor pe care le avem în derulare în Centrul de Oncologie OncoHelp au în vedere această imunoterapie, ceea ce le oferă pacienților oncologici care urmează un tratament în spitalul nostru o șansă în plus la viață”, declară prof. dr. Șerban Negru, președintele Asociației OncoHelp.

Dr. Valeriu Boruga, managerul Asociației OncoHelp, spune că unul dintre rolurile asumate de asociație este reprezentat de implicarea în educația medicală continuă a personalului medical: „Acordăm o mare atenție activității de educare a viitorilor medici și în mod special a viitorilor specialiști în oncologie. Sute de studenți și medici rezidenți participă la cursuri și seminarii organizate în cadrul Asociației OncoHelp de colegii noștri implicați în activitatea didactică la Universitatea de Medicină și Farmacie. Pe lângă partea teoretică, medicii rezidenți efectuează în cadrul spitalului și stagiile de pregătire practică.”

Print Friendly, PDF & Email