Improvizaţie şi teatru universitar, la Timişoara

Timp de patru zile, Festivalul Internațional Francofon de Improvizație şi Teatru Universitar din Timișoara le oferă celor interesaţi ocazia să descopere limba franceză şi să se amuze alături de improvizatori din România şi din străinătate.

 

Festivalul Internațional Francofon de Improvizație şi Teatru Universitar din Timișoara (FIFITUT) este, anul acesta, la ceas aniversar: împlinește 10 ani.

Timp de patru zile, din 10 până în 13 aprilie, cei interesaţi au ocazia să descopere limba franceză într-un alt context şi să se amuze alături de improvizatori din toată România, din Franţa şi din Serbia, spectacolele având loc în Aula Magna a Universităţii de Vest din Timişoara, în fiecare zi, de la ora 18. Spectacolele se desfășoară în limba franceză, iar accesul este gratuit, în limita locurilor disponibile.

Proiectul reuneşte atât trupe de teatru ale centrelor universitare Bucureşti, Cluj-Napoca, Braşov, Sibiu, Craiova, Iaşi şi, bineînţeles, Timişoara, cât şi trupe de teatru din Franța şi Serbia. Festivalul aduce împreună 40 de actori, 30 din România şi zece din străinătate.

Doi actori de la trupa de teatru „Mosaïque des sens” din Toulouse (Franţa)  alături de un actor din Belgia vor asigura arbitrajul meciurilor de improvizaţie.

Evenimentul este susținut de Ambasada Franței în România, Institutul Francez din Timișoara, Délégation Wallonie-Bruxelles International, Universitatea de Vest din Timişoara, Lectoratele Franceze din Universitățile participante, Centrul de Reușită Universitară al Agenției Universitare a Francofoniei, Inspectoratul școlar din Timiș, Arad și Hunedoara, Liceul Pedagogic „Carmen Sylva” și Hexagone, Asociaţia Studenţilor Francofili din Timişoara.

 

Print Friendly, PDF & Email