Expoziţie Marc Chagall, la Muzeul de Artă din Timişoara

Lucrarea Marc ChagallMai multe litografii semnate de Marc Chagall pot fi văzute la Muzeul de Artă din Timişoara.

 

Expoziţia Ilustrații pentru Biblie – organizată de Muzeul de Artă Timişoara în cooperare cu Euro Art Luxembourg şi cu sprijinul Consiliului Judeţean Timiş – care include un fragment relevant din opera lui Marc Chagall, este parte a programului prin care Muzeul de Artă Timișoara, în cooperare cu Euro Art Luxemburg, oferă publicului lucrări semnate de mari maeştri ai artei europene: Rembrandt, Picasso, Dali, Tolouse-Lautrec, Chagall sau Van Gogh.    

Potrivit unui comunicat trimis de Muzeul de Artă, Marc Chagall a creat litografiile din seria biblică, în urma unei călătorii în Țara Sfântă. „Începând cu deceniul al treilea al secolului trecut reflectase asupra acestei teme. A fost ajutat la punerea în viaţă a proiectului de către cunoscutul editor parizian Ambroise Vollard, cel ce în anul 1930 i-a comandat ilustraţiile pe tema textelor sacre fundamentale. Același editor îi oferise și asistenţa financiară pentru călătoria în Țara Sfântă. A lucrat la ilustrarea Bibliei timp de mai bine de două decenii (1931-1956), studiind mai ales transpunerile biblice ale lui Rembrandt și El Greco”, mai spun oficialii Muzeului de Artă Timişoara.

Marc Chagall – unul dintre marii artiști ai secolului al XX-lea, ultimul dintre marii moderniști europeni – spunea că impresiile de călătorie au fost „cele mai puternice din viaţa lui”, devenind o sursă de inspiraţie pentru litografiile care, peste câteva zile, vor fi expuse la Muzeul de Artă Timișoara.

Vernisajul va avea loc joi, 18 februarie, de la ora 18, în sălile Mercy ale Palatului Baroc, expoziţia rămânând pe simezele Muzeului de Artă până în 20 septembrie, fiind deschisă publicului de marți până duminică, între orele 10 – 17.30.

Print Friendly, PDF & Email