Iluminatul public, modernizat pe trei artere din Timişoara

Administrația Fondului pentru Mediu a aprobat un proiect de modernizare a iluminatului public pe trei artere rutiere majore din Timişoara: Calea Aradului, Calea Torontalului și Calea Sever Bocu.

 

Primăria Timișoara va primi finanțare pentru modernizarea iluminatului public pe Calea Aradului, Calea Torontaluluişi Calea Sever Bocu. Administrația Fondului pentru Mediu i-a alocat, prin Programul privind sprijinirea eficienței energetice și a gestionării inteligente a energiei în infrastructura de iluminat public, jumătate din suma totală pentru realizarea investiției. Valoarea totală a proiectului este de peste 1.990.000 de lei, din care co-finanțarea este în sumă de peste 995.000 de lei, anunţă reprezentanţii Municipalităţii.

Proiectul vizează înlocuirea aparatelor de iluminat public de pe Calea Aradului, Calea Torontalului, Calea Sever Bocu prin montarea a 531 aparate de iluminat cu tehnologie LED și implementarea unui sistem inteligent de telegestiune. Principalul obiectiv este obținerea unui sistem modern, unitar, economic și ecologic, care va determina reducerea semnificativă a cheltuielilor cu energia electrică și reducerea costurilor cu întreținerea.

Aprobarea listei obiectivelor care primesc finanțare va fi urmată de semnarea contractului de finanțare, după care Primăria Timișoara va lansa licitația pentru alegerea firmei care va face proiectul tehnic și va executa lucrările. Documentația pentru aprobare a fost executată de Societatea de Transport Public Timişoara și pusă gratuit la dispoziția Municipalităţii. Durata de execuție a lucrărilor va fi de 12 luni.

Print Friendly, PDF & Email