Iluminatul public din Parcul Botanic va fi extins cu finanțare europeană

Unul dintre parcurile centrale emblematice ale Timişoarei, Parcul Botanic, va beneficia pentru prima dată de iluminat public printr-un proiect cu finanţare europeană

 

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest și Primăria Municipiului Timișoara au semnat, astăzi, contractul de finanţare pentru proiectul privind Extinderea iluminatului public în Parcul Botanic.

Investiţia, care va fi făcută în decurs de 24 de luni, presupune realizarea unui sistem de iluminat public de calitate, inteligent, prin amplasarea a 219 stâlpi şi 219 corpuri de iluminat cu tehnologie Led, precum şi implementarea unui sistem de telegestiune, care permite controlul de la distanţă.

Potrivit Primăriei Timișoara, sistemul de iluminat propus în documentația elaborată vizează și latura decorativă a iluminatului, și siguranța pietonilor care ies la promenadă. Sistemul de iluminat public va putea gestionat centralizat, cee ce va genera reducerea costurilor de întreținere. De asemenea, prin posibilitatea modificării nivelului iluminării, ca urmare a unui program stabilit, vor fi economii de energie electrică. Prin noul tip de sistem de iluminat se urmărește scăderea consumului anual de energie primară în iluminatul public, dar și scăderea gazelor cu efect de seră.

Valoarea totală a proiectului este de peste 3,8 milioane de lei, din care puțin mai mult de 3,7 milioane de lei reprezintă finanţare nerambursabilă.

Semnatarii contractului sunt primarul Timișoarei, Nicolae Robu, și directorul general al ADR Vest, Sorin Maxim.

Print Friendly, PDF & Email