Iluminat public modernizat la Timișoara, pentru scăderea emisiei gazelor cu efect de seră

Trei artere principale din Timișoara vor avea până la finalul anului 2022 iluminat stradal modern cu telegestiune, sistem care va duce la scăderea emisiei gazelor cu efect de seră, anunţă Primăria Timişoara.

 

Pe stâlpii actuali de pe Calea Aradului, Calea Torontalului și Calea Sever Bocu vor fi montate 531 corpuri de iluminat de tip LED, care au un consum cu 60% mai mic, și din care va rezulta o scădere emisiei gazelor cu efect de seră echivalentă cu 92 de tone, spun reprezentanţii Municipalităţii. Proiectul va economisi 320 MWh de electricitate, iar luminile stradale vor fi controlate de la distanță printr-un sistem de telegestiune. Valoarea investiției este de peste 2 milioane de lei cu TVA

Concomitent, în această săptămână, va fi supus la vot în Consiliului Local Timișoara un proiect de iluminat public în zona Calea Aradului Est, la faza de studiu de fezabilitate. Proiectul prevede aprobarea indicatorilor economici pentru iluminatul public într-o zonă în care acesta nu este încă prezent. Astfel, 67 de stâlpi și 73 de corpuri de iluminat vor ilumina străzile Marcel Iancu, Marginii, Constantin Vâlceanu, Ion Barbu, Petru Culianu, Alexandru Paleologu, Neagu Djuvara. De asemenea, va fi instalată o rețea subterană de 2125 de metri lungime. Implementat, acest proiect va duce la o scădere a gazelor cu efect de seră echivalentă a 19 tone, estimează reprezentanţii Primăriei. Valoarea totală a investiției este de peste 1,1 milioane de lei cu TVA.

Print Friendly, PDF & Email