Ikea începe lucrările de construcție pentru noul său magazin din Dumbrăvița (P)

Ikea a anunțat astăzi, în cadrul unei ceremonii hibride, demararea lucrărilor de construcție a noului său magazin, situat în Dumbrăvița. Acesta este a treia investiție semnificativă a Ikea în România

 

La ceremonie au participat atât reprezentanți ai autorităților locale, Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, Dominic Fritz, primarul municipiului Timișoara, şi Horia Bugarin, primarul comunei Dumbrăvița,  cât și lideri Ikea, Ekaterina Egorova, CEO, Ikea Europa de Sud-Est, și Nicoletta Muscinelli, Market Manager Timișoara, Ikea România.

Retailerul suedez va investi în noul magazin aproximativ 60 de milioane de euro, aceasta fiind a treia investiție semnificativă a Ikea în România. Viitorul magazin de aproximativ 26.000 metri pătrați, cu 780 de locuri de parcare, va fi amplasat la intersecția dintre Drumul Național și Calea Aradului, și va oferi o gamă variată de produse de mobilier pentru casă, numeroase spații inspiraționale pentru amenajări interioare, un restaurant cu specialități suedeze, o zonă de cafenea și un loc de joacă pentru copii.

„România este una dintre principalele noastre piețe de dezvoltare, iar după succesul pe care l-am avut cu cele două magazine din București, extinderea aceasta a fost una firească. Am ales Timișoara pentru că dorim să aducem ceea ce noi numim inspirația și modul de viață IKEA mai aproape de partea de vest a țării, având la îndemână sprijinul autorităților locale și toate resursele interne necesare”, a declarat Ekaterina Egorova, CEO, Ikea Europa de Sud-Est.

Nicoletta Muscinelli, Market Manager, Ikea Timișoara, declară că „noul magazin va oferi mai multă inspirație și o gamă variată de produse de mobilier pentru casă, cu un design deosebit și de înaltă calitate, la prețuri accesibile, pentru mulți timișoreni și locuitori ai județelor învecinate.”

E un semnal puternic de optimism și încredere pe care investitorii îl au în viitorul orașului nostru, orașul cel mai dinamic din România. Magazinul de mobilă a presimțit o evoluție spectaculoasă: zilele acestea, Timișoara s-a clasat pe primul loc în topul orașelor mari din România care atrag cele mai importante investiții imobiliare din țară, cu proiecte în derulare de aproape un miliard de euro. Aproape 50% din banii din imobiliare care nu merg spre București, merg spre orașul nostru”, declară primarul Dominic Fritz.

Acesta spune că a discutat la începutul acestui an cu cei de la Ikea despre oportunitățile pe care le are Timișoara şi că aceştia doresc să întărească lanțurile de servicii și logistică locală.

Sunt sigur că noul magazin va servi ca o ancoră pentru un întreg ecosistem care se va dezvolta în jurul lui. Investiția care intră în șantier astăzi va aduce locuri de muncă în construcții și cel puțin 250 de joburi în viitor. Magazinul se va deschide undeva la finalul anului 2022. Sunt convins că azi am câștigat un partener în dezvoltarea Timișoarei de care vor profita toți cetățenii. Un lucru este clar: Timișoara este și va fi orașul cel mai dinamic din România”, declară Dominic Fritz.

Ikea Timișoara, transmit reprezentanţii companiei, va implementa standarde de construcție și principii operaționale de afaceri inovatoare și sustenabile, și că își dorește să arate că o viață sănătoasă și sustenabilă poate fi accesibilă, atractivă și la îndemână pentru mulți oameni.

Mai mult, cutia albastră va urmări cerințele de certificare de clădire sustenabilă, conform criteriilor BREEAM. De asemenea, va folosi energie regenerabilă, va fi echipată cu panouri fotovoltaice pe acoperișul magazinului și va utiliza, pentru consumul de energie, o centrală geotermală, pentru încălzirea și răcirea clădirii. În plus, în timpul construcției se vor lua măsuri ecologice speciale în materie de sortare și eliminare a deșeurilor, precum și de protecție împotriva prafului, pentru a evita orice neplăceri pentru comunitățile învecinate. Obiectivul pentru acest nou magazin este de a recicla minimum 85% din deșeurile generate, din care 100% din deșeurile alimentare care provin de la Restaurantul și Bistroul Ikea, acestea urmând să fie transformate în compost.

 

Print Friendly, PDF & Email