Aproape 3000 de costume de protecție pentru instituțiile din Timiș, aflate în prima linie a luptei împotriva Coronavirusului

Foto: IGSU

Cinci instituții din Timiș care luptă în prima linie împotriva răspândirii noului tip de coronavirus au intrat de ieri în posesia a noi echipamente de protecție.

 

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a achiziționat, din fonduri alocate de Guvernul României, mai multe echipamente medicale destinate protecției personalului medical și forțelor de intervenție ale Ministerului Afacerilor Interne.

În Timiș, noile echipamente de protecție au fost distribuite Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Banat”, Serviciului de Ambulanță Județean, Direcției de Sănătate Publică, Spitalului Clinic Județean de Urgență  Timișoara și Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” din Timișoara.

În total, au fost primite și distribuite 2.980 de costume de protecție și 180 litri de dezinfectant TP2 pentru dezinfecția de tip înalt a suprafețelor critice. De asemenea, în folosința ISU Timiș au intrat și două izolete, seturi de filtre pentru capsula de transport cu presiune negativă.

Reprezentanții IGSU anunță că, în continuare, se depun eforturi pentru a asigura echipamentele de protecție necesare atât personalului medical, cât și forțelor de intervenție din teren.

Print Friendly, PDF & Email