Ideologii și comportamente politice în Europa Centrală și de Est, în dezbatere la Timişoara

Profesori universitari din opt țări se întâlnesc la Universitatea de Vest din Timişoara, pentru a dezbate problematici de actualitate din zona științelor politice, în încercarea de a descifra o lume tot mai complicată.

 

Universitatea de Vest din Timișoara va găzdui, în zilele de 24 şi 25 martie, conferința internațională Ideologii, valori și comportamente politice în Europa Centrală și de Est.

Evenimentul, aflat deja la cea de-a 15-a ediție, înglobează, printre altele, comunicări științifice, dezbateri, prezentări keynote, lansări de carte.

Peste 60 de invitați din opt țări, Albania, Austria, Cehia, Ungaria, Moldova, Polonia, Serbia și, desigur, România, vor prezenta și dezbate problematici de actualitate din zona științelor politice, în încercarea de a descifra o lume tot mai complicată, tarnsmit organizatorii.

Lucrările vor fi grupate pe secțiuni: Istorie politică, Ideologii politice într-o lume aflată în schimbare, Relațiile internaționale în era globalizării, Tineri și mișcări sociale, Istorie internațională, Politici ale dezvoltării, Istorie instituțională, de la ideologii politice la analiză de discurs, Partide politice, elite, alegeri și Guvern, Capitale europene ale culturii și Istorie politică românească. Acestea se vor desfășura concomitent pe tot parcursul celor două zile ale conferinţei, în sălile Bibliotecii Centrale Universitare și ale Universității de Vest.

Printre invitații de marcă ai conferinței se numără profesorii Gáspár Miklós Tamás și Andras Bozoki, ambii afiliați la Central European University, din Budapesta.

Evenimentul se va încheia cu o sesiune plenară găzduită de către profesori universitari doctori Mihaela Miroiu, Adrian Miroiu și Gabriel Andreescu, de la Şcoala Națională de Studii Politice și Administrative București.

Simpozionul este organizat de către Departamentul de Științe Politice din cadrul Facultății de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării, Universitatea de Vest din Timișoara în colaborare cu Biblioteca Centrală Universitară „Eugen Todoran”.

Print Friendly, PDF & Email