Identitatea gastronomică locală, în Lecturile Culinaria Banatica

Foto: Facebook / Culinaria Banatica

Culinaria Banatica pregătește, la Timişoara, un nou eveniment dedicat identității gastronomice locale.

 

Lecturile Culinaria Banatica, ajunse la al patrulea episod, vor avea loc Grătarul cu ştaif, vineri, 25 august, de la ora 12.

Despre fascinanta lume a gastronomiei locale va vorbi Oana Irina Coantă care, de mai bine de două decenii, de la vârsta de 19 ani, conduce bucătăria restaurantului Bistro de l’Arte din Brașov, unde misiunea ei este să pună autenticul în meniu. Alături de ea invitat este, la această ediţie, jurnalistul gastronomic Cosmin Dragomir, fondator al Gastroart.ro, co-autor al volumului Dulce Românie – o istorie a deserturilor de la noi și câștigator al Premiului Gault & Millau, oferit de Asociația Națională a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism. Împreună, cei doi vor explora dinamica dintre tradițiile culinare vechi și abordările inovatoare și modul în care acestea influențează evoluția bucătăriei locale. Discuțiile vor fi moderate de către Caius Merșa, coordonatorul proiectului.

Evenimentele organizate în cadrul proiectului Culinaria Banatica sunt o oportunitate unică de a explora și savura gastronomia autentică a regiunii Banatului. Evenimentul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat de Centrul De Proiecte prin programul Grow, cu fonduri de la Ministerul Culturii.

 

Print Friendly, PDF & Email