Humanitas vine la Bookfest Timişoara cu 800 de titluri la preţuri speciale şi 11 lansări de carte

Editurile Humanitas şi Humanitas Fiction îşi aşteaptă publicul, la Bokfest Timişoara, cu peste 800 de titluri la preţuri speciale, cu cele mai noi apariţii și bestsellerurile ultimelor luni și cu unsprezece lansări-eveniment, prilej de întâlnire cu autori și editori: Mircea Cărtărescu, Radu Paraschivescu, Tatiana Niculescu, Ioana Pârvulescu, Simona Tivadar, Marian Voicu, Melania Cincea, Cosmin Bumbuț, Elena Stancu, Denisa Comănescu, Daniel Cain.

 

Vineri, 20 aprilie

Prima lansare Humanitas va avea loc vineri, 20 aprilie, între orele 17.30 şi 18.30. Melania Cincea, jurnalist la Timpolis, îşi va lansa volumul Frăția penal-academică. La lansare vor vorbi, alături de autoare, Brîndușa Armanca, Vasile Docea şi Marcel Tolcea, discuţia fiind moderată de Gabriela Maaz, directorul de promovare al Editurii Humanitas. Lansarea cărţii va fi urmată de o sesiune de autografe.

De la ora 18.30 la ora 19 vor fi prezentat trei noutăţi din Raftul Denisei, cărţile primăverii 2018: În numele familiei, de Sarah Dunant, Omul din Nazaret, de Anthony Burgess, şi Jumătate de viață, de Care Santos.

La eveniment vor vorbi: Dana Crăciun, Iulia Cosma, Ioana Pârvulescu și Denisa Comănescu, directorul Editurii Humanitas Fiction.

 

Sâmbătă, 21 aprilie

Între orele 11.45-12.30 va avea loc lansare volumului semnat de Cosmin Bumbuț și Elena Stancu, Acasă, pe drum. 4 ani teleleu.

Vor vorbi: Elena Stancu, Cosmin Bumbuț și Marcel Tolcea, discuţia fiind moderată de Gabriela Maaz. Lansarea este urmată de o sesiune de autografe.

De la ora 13.30 la ora 14 Radu Paraschivescu îşi va lansa cea mai nou carte, Două mături stau de vorbă. Scene românești, eveniment prezentat, alături de autor, de Marcel Tolcea și Robert Șerban. După lansare urmează o sesiune de autografe.

De la ora 14 la ora 15 este programată lansare celui mai recent volum al lui Mircea Cărtărescu, Un om care scrie. Jurnal, 2011-2017. Vor vorbi despre carte, alături de Mircea Cărtărescu, Mircea Mihăieș, Cristina Chevereșan și Robert Șerban. Lansarea de carte este urmată de o sesiune de autografe

Între orele 15 şi 15.45, Ioana Pârvulescu lansează un volum colectiv pe care l-a coordonat, Cum să fii fericit în Romania, despre care vor vorbi   şi Radu Paraschivescu, Tatiana Niculescu și Marcel Tolcea. Lansarea de carte este urmată de o sesiune de autografe.

Trei bestselleruri din Raftul Denisei 2018 vor fi lansate în intervalul orar 15.45-16.30. Este vorba despre Ruta subterană, a lui Colson Whitehead, Zuleika deschide ochii, semnată de Guzel Iahina, şi de Visul numărul 9, al lui David Mitchell. Despre cărţi vor vorbi Adriana Babeți, Daniel Vighi, Robert Șerban și Denisa Comănescu.

De la ora 17 la ora 18.00, sub egida Centenar 2018, vor fi lansate patru cărți esențiale despre România în Primul Război Mondial: Parlamentul în pribegie. 1916-1918. Amintiri, note și impresii, de Grigore Procopiu, Jurnal din vremea ocupației (vol. I și vol II). Impresiuni și păreri personale din timpul Războiului României, de Vasile Th. Cancicov, Jurnal de război. Misiune în România, Noiembrie 1916-aprilie 1918, de Marcel Fontaine, şi Tezaurul României de la Moscova. Inventarul unei istorii de o sută de ani, volum semnat de Marian Voicu.

Cărţile vor fi prezentate de Marian Voicu, Vasile Docea și Daniel Cain, discuţiile fiind moderate de Gabriela Maaz.

 

Duminică, 22 aprilie

Între orele 12 şi 13 va fi lansare de cărţii Simonei Tivadar, Medicină, nutriție și bună dispoziție, urmată de o dezbatere și o sesiune de autografe. La eveniment va vorbi, alături de autoare, Radu Paraschivescu.

De la ora 13 la ora 13.30, este programată lansare de carte și sesiune de autografe pentru Tăierea fecioarelor, cel mai nou volum al Tatianei Niculescu. Cartea va fi prezentată de Tatiana Niculescu şi Marcel Tolcea, dezbaterea fiind moderată de Gabriela Maaz.

Între 16 şi 17.30 va avea loc proiecția filmului Ultimul Căldărar, de Cosmin Bumbuț și Elena Stancu, urmat de o discuție cu publicul.

Salonul de Carte Bookfest Timişoara, ediţia 2018, vine cu o ofertă ce cuprinde peste 25.000 de volume, cu reduceri semnificative la cărţi, de până la 79%, şi cu o gamă variată de titluri pentru toate gusturile și interesele. Evenimentul va avea loc în perioada 19-22 aprilie, la Centrul Regional de Afaceri, de pe bulevardul Eroilor de la Tisa nr. 22.

Print Friendly, PDF & Email