Hoţ scăpat, la Timişoara, în momentul încătuşării. Un poliţist, rănit

Un bărbat bănuit de mai multe spargeri de maşini a fost prins de poliţişti de la Secţia 1 Timişoara, după ce a fost urmărit în trafic. Ajutat de alte persoane, acesta a scăpat în momentul încătuşării. Un poliţist a fost rănit.

 

Poliţiştii Secţiei 1 Timişoara au depistat, ieri după-amiază, pe Calea Dorobanţilor, un autoturism, pentru că existau informaţii că în interiorul acestuia se afla un bărbat suspectat de comiterea mai multor furturi din autoturisme, pe numele căruia era emis un mandat de aducere.

Oamenii legii au încercat să îl oprească. Întrucât şoferul nu a oprit la semnal, poliţiştii au trecut la urmărirea acestuia în trafic. La un moment dat, pe strada Lalelelor, conducătorul auto a pierdut controlul maşinii, acroşând trei autoturisme parcate, şi a rămas blocat.

Trei bărbaţi şi o femeie, de etnie romăî, au coborât din maşină şi au luat-o la fugă. Poliţiştii au reuşit să-l imobilizeze pe cel suspectat de furturi, dar în momentul încătuşării 15 romi tăbărât pe oamenii legii, îmbrâncindu-i şi înjurându-i, reuşind să-i asigure celui vizat scăparea. Asta, după ce au şi lovit un poliţist. Fugarul s-a strecurat în curtea unei case de pe Mătăsarilor şi, împreună cu el, şi ceilalţi trei ocupanţi ai maşinii.

Zona a fost blocată de polițiști de la Secția 1, de jandarmi și luptători de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale care s-au apucat să scotocească locul în căutarea bărbatului. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au depistat în acel imobil un pistol cu gloanţe de cauciuc, însă cel urmărit nu a fost găsit. Se pare că acesta a dispărut sărind gardul din spatele curții.

Poliţiştii efectuează cercetări, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara, în vederea depistării persoanelor implicate şi dispunerea măsurilor legale faţă de acestea.

Print Friendly, PDF & Email