Horticultura va administra Cimitirele Șagului și Rusu Șirianu

Cimitirul din Calea Şagului. Foto: Eye in the Sky

Consiliul de Administrație al societății Horticultura SA a aprobat rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2023, în baza unei estimări de creștere a profitului cu 35.000 de lei, transmite Primăria Timişoara.

 

Societatea Municipiului Timișoara va aloca bani pentru a îmbunătăți calitatea serviciilor din cimitire și pentru a acoperi noile costuri: cheltuieli cu materia primă, combustibilul, cheltuieli de întreținere, reparații, pază, precum și cu personalul. Astfel, Horticultura va putea asigura activitatea de întreținere pentru Cimitirul Șagului și cel de pe strada Rusu Șirianu, pentru ultimele patru luni ale anului în curs.

Până luna trecută, administrarea celor două cimitire s-a aflat în sarcina unor operatori privați. Preluarea acestei activități, pentru următorii cinci ani, de către societatea Horticultura – un operator economic specializat şi în efectuarea acestor activități – este un proiect-pilot și are ca scop îmbunătățirea serviciilor de amenajare, întreținere și curățenie în aceste cimitire.

Consilierii locali se vor pronunța săptămâna viitoare, în ședință ordinară asupra rectificării Bugetului de Venituri și Cheltuieli pentru anul curent al societății Horticultura.

 

Print Friendly, PDF & Email