Horticultura a finalizat plantarea de pansele în zonele centrale ale Timișoarei

Foto: PMT

Horticultura anunţă că a finalizat plantarea a peste 214.000 de fire de pansele care vor înfrumuseța zonele centrale ale Timişoarei. Campania de plantare continuă și în perioada următoare cu plantări de trandafiri, bulboase și arbori, fiind condiționată de factorii climatici, transmite Municipalitatea.

 

Campania de plantare din această toamnă a debutat cu pansele, bulboase, trandafiri și arbori. Prima parte a campaniei, cea a plantării pansele, este finalizată, anunţă Horticultura. În total, peste 214.000 de pansele au fost plantate pe spații verzi și în parcuri, în următoarele locații: Piața Victoriei, Parcul Alpinet, Parcul Central, Parcul Botanic, Parcul Corneliu Coposu, Parcul Poporului, Pasaj Jiul, Piața Leonardo da Vinci, Parcul Studențesc, Aleea Studenților, terasamente Pod Michelangelo, scuar Plevnei, Capitol, Consiliul Județean, scuar bulevardul I. C. Brătianu, Ceas Floral.

S-au plantat pansele și în jardiniere, în câteva locații: Pietonala Mărășești, Piața Mărăști, Pod Michelangelo, strada Leontina Banciu (platou Parcul Copiilor), bulevardul Mihai Eminescu, Bastionul Theresia, Evidența Populației.

Cele mai multe pansele au fost plantate în Piața Victoriei: 68.700 de pansele, unde a fost astfel înlocuit covorul floral. Tot aici s-au plantat și bulboase. Plantele au fost cumpărate și îngrijite la Serele Horticultura, până când au crescut la dimensiunea ideală de plantat.

Campania a inclus și plantări de Yucca și Hemerocalis, mai exact 1100 de exemplare, pe strada Academician Alexandru Borza. Se plantează în această perioadă și trandafiri, aproximativ 700 de bucăți în Parcul Rozelor.

Horticultura are pregătite și plante bulboase, respectiv zambile, narcise, brândușe și lalele pentru acest sezon. Până acum acestea s-au plantat în următoarele locații: Piața Victoriei, Parcul Poporului, Parcul Alpinet, Parcul Central, Podul Jiul, Parcul Justiției, Capitol, Consiliul Județean.

În paralel cu plantările de flori, angajații Horticultura au început și plantările de arbori. Până acum au plantat arțari pe strada Pestalozzi, bulevardul 3 August, Piața Victoriei, strada Cicio Pop, Bulevardul Mihai Eminescu; tei pe străzile J. H. Pestalozzi, Aida, Daliei și pruni pe strada Academician Alexandru Borza și în Parcul Catedralei (Tunelul Corcodușilor).

Print Friendly, PDF & Email