Horia Colibăşanu, printre Ambasadorii OncoHelp la Timotion 2019

Asociația OncoHelp din Timișoara îşi anunţă participarea, anul acesta, la Timotion, pentru a îmbunătăți condițiile de internare ale pacienților care beneficiază de tratament oncologic gratuit în regim de spitalizare continuă în cadrul Centrului de Oncologie OncoHelp.

 

Simona Amânar Tabără, Paula Ivan, Horia Colibășanu, Laura Sgaverdea, Monica Maria Neagoie au acceptat să fie Ambasadori OncoHelp în cadrul Timotion 2019, sprijinind astfel eforturile pe care asociația le realizează pentru a putea oferi semenilor aflați în suferință servicii medicale de calitate superioară, dar și sprijin, suport și compasiune.

Proiectul „Oferim confort pacienților bolnavi de cancer!” își propune înlocuirea mobilierului de spital existent cu o nouă garnitură de paturi electrice cu trei funcțiuni, saltele impermeabile și noptiere, asigurând astfel condiții de internare moderne, confortabile și ergonomice pacienților bolnavi de cancer. „Valoarea totală a proiectului este de 442.000 de lei, din care dorim ca prin înscrierea în cursa Timotion 2019 să adunăm suma 56.100 de lei. Diferența va fi acoperită din fondurile proprii ale Asociației OncoHelp din Timișoara, precum și din alte donații ale oamenilor sufletiști din comunitate”, spune Miruna Vîtcu, de la Asociația OncoHelp.

Cei interesaţi se pot alătura proiectului de înlocuire a mobilierului de spital existent, fie prin înscrierea în cursa Timotion 2019 (detalii, aici), (https://www.timotion.ro/inregistrare/) fie prin realizarea unei donații (detalii, aici) (https://www.timotion.ro/cui-sa-donezi/), alegând, pentru cursă sau donație, proiectul Asociației OncoHelp “Oferim confort bolnavilor de cancer!”.

Simona Amânar Tabără este gimnasta română de talie mondială care a obținut şapte medalii olimpice și zece medalii la campionatele mondiale de gimnastică, și a câștigat cu echipa României patru titluri mondiale consecutive.

Paula Ivan este unul din cei mai valoroși atleți ai României, fiind campioană și vicecampioană olimpică în probele de 1500 m și 3000 m în 1988 la Seul. Deține un record olimpic nedoborât de 30 ani.

Horia Colibășanu este alpinist și medic stomatolog, primul român care a ajuns pe vârfurile K2 (8.611 m), Manaslu (8.163 m), Dhaulagiri (8.167 m) și Annapurna (8.091 m).

Laura Sgaverdea este managerul Studioului Teritorial Radio România Reșița și a sprijinit, prin cea de-a patra ediție a campaniei umanitare Muzică pentru viață, derulată de Radio Reșița, strângerea de fonduri pentru Centrul OncoHelp din Timișoara.

Monica Maria Neagoie lucrează în domeniul bancar și este foarte implicată în activități de caritate, crezul ei fiind acela că “împreună putem mai mult si putem mai bine.

Timotion este un eveniment de alergare cu strângere de fonduri, organizat de Fundația Comunitară Timișoara împreună cu Asociația Alergotura, care urmărește să inspire comunitatea locală, să sprijine și să se implice în proiecte în folosul comunității şi să adopte un stil de viață sănătos în care alergarea este o opțiune.

La apelul de proiecte lansat de organizatorii Timotion de la finalul anului trecut s-au înscris 27 de proiecte din Timiş, Arad, Caraş-Severin şi Hunedoara. Din acestea, în cursă au rămas 20 de proiecte.

Print Friendly, PDF & Email