Horia Colibăşanu ajunge, mâine, acasă

Întors din expediţia de pe Everest, unde a marcat performanţă sportivă remarcabilă la nivel internaţional, alpinistul Horia Colibăşanu va ajunge, mâine, în ţară.

 

Horia Colibăşanu se întoarce din Kathmandu marţi, 23 mai. Acesta va ateriza, mâine, pe aeroportul de la Belgrad, la ora 7, ora României, unde va fi întâmpinat de familie şi prieteni şi de unde va pleca apoi spre România.

În 16 mai, Horia Colibăşanu a ajuns pe Everest (8848 m), fără oxigen suplimentar şi fără ajutorul unei echipe de şerpaşi, marcând astfel o premieră pentru alpinismul românesc, dar şi o performanţă sportivă remarcabilă la nivel internaţional.

Alpinistul timişorean a pornit în expediţia pe Everest în 7 aprilie, pe ruta Timișoara – Belgrad – Doha – Kathmandu – Lhasa – Tingre – tabăra de bază Everest – tabăra de bază avansată Everest.

Horia Colibășanu este cel mai performant alpinist din istoria României, având în prezent în palmares ascensiuni de succes pe şapte din cele 14 vârfuri montane de peste 8.000 de metri din lume: K2 (8.611m), Manaslu (8.163m), Dhaulagiri (8.167m), Shishapangma (8.027m), Annapurna (8.091m), Makalu (8.463m), Lhotse (8.516m).

Ascensiunile sale au fost fără oxigen suplimentar și fără șerpași, Horia Colibășanu fiind recunoscut internațional pentru practicarea alpinismului pur, adică un sportiv de ultra-performanță cum sunt foarte puțini la nivel mondial.

Ascensiunea pe Everest este un proiect al Clubului Sportiv Alternative Timișoara, în care Horia Colibășanu are calitate de membru. Clubul este afiliat la Federația Română de Alpinism și Escaladă care derulează proiecte de alpinism în calendarul sportiv internațional.

Print Friendly, PDF & Email