„Henric al IV-lea”, pus în scenă la Teatrul Maghiar din Timișoara

Foto: Adriana Grand

Teatrul Maghiar de Stat din Timișoara pune în scenă un text celebru de Luigi Pirandello, Henric al IV-lea, care marchează o reîntâlnire a lui Victor Ioan Frunză, cu trupa timișoreană, după o pauză de zece ani.

 

Henric al IV-lea este povestea unui tânăr aristocrat care, în urma unui accident, este convins că este Henric al IV-lea, împărat al Sfântului Imperiu Roman, care a domnit în secolul al unsprezecelea.

Rolul titular în spectacol i-a revenit lui Balázs Attila, în distribuție fiind incluşi Szabó Enikő, Bandi András Zsolt, Éder Enikő, Lőrincz Rita, Molnos András Csaba, Aszalos Géza, Kiss Attila, Csata Zsolt, Tar Mónika, Vass Richárd, Molnár Bence, Mihály Csongor și Lukács Szilárd. Muzica originală este interpretată live de o orchestră formată din 15 instrumentiști. Direcția de scenă îi aparţine lui Victor Ioan Frunză, scenografia – Adrianei Grand și muzica – lui Cári Tibor. Spectacolul reprezintă întâlnirea celor doi renumiți creatori cu trupa timișoreană după o pauză de zece ani.

Colaborarea lui Victor Ioan Frunză cu Teatrul Maghiar „Csiky Gergely”, din Timişoara, a rămas în istoria acestei instituții drept cea mai prolifică perioadă de până acum, interval de timp în care au fost realizate spectacole de succes precum: Lorenzaccio (1998), Lecția (2001), Istoria comunismului, povestită pentru bolnavii mintali (2003), Hamlet (2003, 2004) și Rosencrantz și Guilderstern sunt morți, spectacol distins cu Premiul UNITER pentru Cel mai bun spectacol din anul 2009.

Primele reprezentații ale spectacolului Henric al IV-lea – interpretat în limba maghiară, cu traducere în limba română – vor avea loc în 2, 3 și 4 martie de la ora 19, în Sala Mare a Teatrului. Biletele se pot achiziționa de la teatru, între orele 10-13 și 16-19, sau online, pe www.biletmaster.ro, la prețul de 24 lei, respectiv 12 lei cu reducere.

Print Friendly, PDF & Email