Hard Rock, povestea unui brand celebru în întreaga lume (P)

 

Fondat la Londra în anul 1971, de Isaac Tigrett şi Peter Morton, lanţul de restaurante tematice Hard Rock Cafe Inc. a început să devină faimos odată cu anul 1979, când pereţii cafenelelor au fost decoraţi cu diverse suveniruri din genul rock and roll.

Trei ani mai târziu, lanţul de restaurante de lux a început expansiunea în întreaga lume, deschizând cafenele în Toronto, Los Angeles, San Francisco, Chicago, Berlin, Paris şi multe alte oraşe mai puţin importante.

În ceea ce priveşte dimensiunea acestora, trebuie spus că aceasta varia de la spaţii foarte mici până la unele foarte mari. Succesul fantastic al cafenelelor a determinat proprietarii să îşi extindă activitatea în domeniul hotelier şi cel al jocurilor de noroc.

Astfel, la începutul anului 2016, în întreaga lume existau 181 de cafenele Hard Rock, 25 de hoteluri şi 11 cazinouri fabuloase. O parte din hoteluri (cum este cazul celui din Las Vegas) au fost vândute către alte companii, împreună cu dreptul de a folosi numele brandului, însă au rămas la fel de celebre, continuând tradiţiile rock. Una dintre cele mai recente şi populare locaţii construite este, fără îndoială, complexul hotelier Hard Rock Hotel Cancun, amplasat în Mexic, pe ţărmul Mării Caraibelor, la care o vacanţă de 7 nopţi, all inclusive, porneşte de la 1200 de euro/persoană. Pe superbele plaje din Cancun va ajunge aproape gratuit şi unul din clienţii Vlad Cazino, operatorul licenţiat în România acordând o excursie în valoare de 10.000 RON pe data de 13 august 2018.

Primul hotel Hard Rock a fost dat în folosinţă în 1995, Peter Morton scoţând din buzunare nu mai puţin de 80 de milioane de dolari pentru construcţia sa, iar 4 ani mai târziu acesta a fost extins, dublându-şi capacitatea, pentru încă 100 de milioane de dolari.

Referitor la obiectele ce pot fi admirate pe pereţii interiori ai clădirilor Hard Rock, trebuie să spunem că acestea variază de la autografele unor muzicieni celebri până la chitari, costume purtate de starurile rock în diferite turnee sau fotografii extrem de rare. Primul suvenir din istoria Hard Rock a fost chitara donată de legendarul Eric Clapton localului original, amplasat în Londra.

Print Friendly, PDF & Email