Guvernul amână din nou adoptarea noului Cod Rutier

Guvernul a amânat din nou, miercuri, adoptarea noului Cod rutier, pentru a clarifica detaliile tehnice de constituire a contului unic în care să fie vărsate toate sumele încasate din amenzile percepute pentru contravneţii şi infracţiuni, au declarat surse oficiale.

Codul rutier a fost discutat şi săptămâna trecută în Guvern, fără să fie aprobat.

Politist rutieristConform ultimelor modificări, sumele aferente amenzilor percepute pentru contravenţii rutiere vor fi văr­sate într-un cont unic deschis la Trezo­rerie, din care vor fi transferate ulte­rior către Primării şi care va fi verificat de către Poliţie, permisul de conducere urmând să fie suspendat dacă amenda nu este achitată în 30 zile.

În şedinţa de Guvern, însă, premie­rul Victor Ponta i-a spus ministrului de Interne, Radu Stroe, că noul Cod Ru­tier trebuie să aibă “toleranţă zero” fa­ţă de şoferii care comit accidente gra­ve. “Cu ministrul Stroe, astăzi, vedem soluţiile juridice pe care le găsim la Codul Rutier pentru a face aplicabile in­tenţiile foarte bune pe care le avem, şi anume toleranţă zero faţă de cei care comit fapte grave, alcool, trecere la cale ferată, mers pe contrasens, viteză excesivă, cum facem ca oamenii să plătim amenzile”, a declarat Victor Ponta, citat de Mediax.

Premierul a subliniat că toată lu­mea trebuie să plătească amenzile, chiar dacă, în opinia sa, preşedin­tele Traian Băsescu va considera neconstituţio­nal faptul că cetăţenii vor fi puşi să achite aceste amenzi: “Sper să nu ni se spună că doar fraierii plătesc amenzile şi deştepţii nu trebuie să le plătească. Eu cred că trebuie să le plătească toată lumea. O să iasă cucul la 18.30 şi o să zică că e neconsti­tuţional că vrem să-i punem pe oaeni să-şi plătească amen­zile”. Declaraţie la care ministrul Stroe i-a răspuns: “Îl aşteptăm”, Victor Ponta replicând, însă, râzând: “Eu nu-l aştept, aşteptaţi-l dumneavoastră”.

Print Friendly, PDF & Email