Guvernul a aprobat construirea unui viitor cămin studențesc al Universității de Vest din Timișoara

În cadrul ședinței de guvern de ieri a fost aprobată construirea unui nou cămin studențesc al Universității de Vest din Timișoara. Acesta va fi cel mai mare cămin din România.

 

Guvernul a adoptat ieri Hotărârea pentru pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții pentru construirea unui cămin studențesc al Universității de Vest din Timișoara, pe str. Renașterii nr. 24 B.

Acesta va fi cel mai mare cămin din România, executat de Compania Națională de Investiții, și va avea 902 locuri în camere de două persoane, 32 locuri de cazare pentru persoane cu dizabilități, dar și 156 locuri de parcare pentru autovehicule și 120 pentru biciclete. Fiecare cameră va fi dotată cu baie proprie, aer condiționat, frigider, televizor și mobilier adecvat. Noua infrastructură de cazare pentru studenți va avea regim de înălțime de șapte nivele (subsol – parte – cinci etaje) și o suprafață construită de 4128 mp.

Pe parcursul acestui an au fost obținute toate documentele solicitate de CNI pentru avizarea acestui obiectiv de investiții, studiul de fezabilitate a fiind finalizat încă din 2019.

După adoptarea Hotărârii de guvern urmează elaborarea documentației în vederea licitației de proiectare cu execuție a investiției. Cu un termen de realizare de doi ani, Căminul UVT de pe strada Renașterii presupune o investiție cu valoare de 138 de milioane de lei (plus TVA), din care 90 de milioane de lei componenta de construcții.

Noul cămin al Universității de Vest din Timișoara va extinde cu o treime capacitățile de cazare ale universității noastre, adăugând 900 de locuri celor trei mii existente. Sunt convins că doar prin proiecte majore, de acest gen, se poate implementa o strategie coerentă de creștere a centrului universitar timișorean. Prin spațiile de cazare ce vor fi oferite în plus din toamna anului 2022, atractivitatea UVT și a Timișoarei, ca oraș universitar, va câștiga un avans semnificativ”, spune rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

Acesta mai spune că decizia Guvernului, prin care a fost aprobată investiția prin CNI, cu o valoare de 138 de milioane de lei, este luată în sprijinul învățământului superior timișorean, pentru creșterea capacității centrului nostru universitar de a răspunde miilor de cereri de cazare ale noilor studenților.

Print Friendly, PDF & Email