Grupul german dalli a început producţia la Timişoara

După achiziţia, de la Procter&Gamble, a fabricii de detergenţi

fabrica-detergenti Timisoara (o)În noiembrie 2014, dalli-group a încheiat un acord cu Procter&Gamble privind achiziţia fabricii Procter&Gamble din Timişoara. Acordul prevedea preluarea locaţiei, inclusiv a activelor destinate producţiei de detergenţi de rufe şi vase, precum şi transferul a aproximativ 200 de angajaţi către dalli-group, anunţă, într-un comunicat, reprezentanţii dalli-group.

Parte componentă a înţelegerii dintre cele două companii a fost şi contractul de aprovizionare multi-anuală încheiat de dalli-group şi P&G pentru produsele fabricate la Timişoara. Acordul a fost încheiat pe 30 septembrie, iar predarea oficială a avut loc azi, 14 octombrie.

„Achiziţia de la Timişoara, precum şi acordul de aprovizionare încheiat cu Procter & Gamble ne oferă capacitatea de acţiune necesară şi suficientă pentru a implementa cu succes obiectivele strategice ale dalli-group, cu scopul dezvoltării business-ului industrial prin clienţi internaţionali”, spune dr. Hermann Wirtz, preşedinte şi acţionar majoritar al dalli-group.

CEO-ul dalli-group, Markus Kessler, declară că preluarea permite dalli-gropu să susţină expansiunea clienţilor actuali din segmentul retail sub mărci private, în special în magazine de tip discount şi drogherii din Europa Centrală şi de Est şi să se poziţioneze strategic într-o piaţă cu potenţial de creştere.

dalli-group este o afacere de familie aflată la a cincea generaţie şi este definită de un nucleu de valori solide. „În mod special, suntem dedicaţi protejării mediului înconjurător şi a sănătăţii angajaţiilor şi vecinilor noştri”, mai spune Markus Kessler. Pornind de la aceste principii, dalli-group va supraveghea îndeaproape respectarea legislaţiei de protecţie a mediului şi reglementările prevăzute de principiile şi practicile Uniunii Europene.

Print Friendly, PDF & Email