Grupare specializată în traficul de migranţi, destructurată de Poliţia de Frontieră Timiş (VIDEO)

Mai mulți cetăţeni din România, Suedia şi Siria, specializați în traficul de migranţi, au fost reţinuţi azi.

 

Membrii grupării care se ocupa cu traficul de migranți au intrat în atenţia poliţiştilor de frontieră timişeni la începutul lunii octombrie. Pe timpul investigaţiilor s-a stabilit că gruparea acționa organizat, având în componenţă mai mulţi cetăţeni din România, Suedia și Siria. Totodată, s-a stabilit că persoanele implicate în traficul de migranți folosindu-se de relaționări transfrontaliere, racolau tineri de origine afro-asiatică pentru a-i trece fraudulos frontiera din Serbia în România, pentru ca apoi să aceştia să ajungă în ţări din Spaţiul Schengen.

Ieri, în urma organizării unei acțiuni pe linia combaterii migrației ilegale și a infracționalitații transfrontaliere, la Timişoara au fost reţinuţi trei cetăţeni români, având vârste cuprinse între 21 și 24 de ani, unul din Suedia, în vârstă de 40 de ani, şi unul din Siria, de 24 de ani. Traficanţii le-au spus poliţiştilor de frontieră că solicitau de la fiecare migrant sume cuprinse între 100 şi 200 de euro, pentru a-i ajuta să treacă fraudulos frontiera, comunicarea între traficanți și migranți făcându-se prin mesaje, folosind platforme de comunicare online.

 

 

Acţiunea a fost a poliţiştilor de frontieră din cadrul Biroului Combaterea Migraţiei Ilegale şi a Infracţionalităţii Transfrontaliere al Serviciului Teritorial PF Timiş și ai Sectorului P.F. Cruceni, care au primit sprijinul unor lucrători de la Brigada de Operațiuni Speciale Timișoara, sub coordonarea unui procuror de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș.

Cei cinci bărbați în cauză au fost reținuți pentru 24 de ore, azi fiind prezentați instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

Print Friendly, PDF & Email