Grup de migranţi, prins în Timiş

Politsiti de frontiera28 migranţi au fost opriţi, azi-noapte, la frontiera româno-sârbă. La scurt timp a fost prinsă şi o călăuză sârbă. 

 

Puţin după ora 24, operatorul sistemului cu termoviziune din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga a observat un grup de persoane care a trecut ilegal frontiera din Serbia în România, anunţă, într-un comunicat, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara. Imediat a fost declanşată o acţiune la care s-au alăturat jandarmi de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Timiş. În apropierea graniţei cu Serbia, între localităţile de frontiera Comloşu Mic şi Comloşu Mare, au fost depistate mai multe persoane de origine afro-asiatică care nu îşi justificau prezenţa în zonă. Acestea au fost preluate şi transportate la sediul Poliţia de Frontieră Lunga, pentru cercetări.

Continuând verificările în zonă, poliţiştii de frontieră au observat, câteva ore mai târziu, un bărbat care se îndrepta spre frontiera cu Serbia, pe traseul urmat de grupul de migranţi. Somat, acesta nu s-a oprit, încercând să fugă spre Serbia, făcând-o abia după ce poliţiştii de frontieră au tras un foc de avertisment.

 

Citeşte şi: Măsuri sporite de securitate la graniţa cu Serbia, din cauza imigranţilor

 

Din  primele verificări s-a stabilit că grupul este format din 28 de persoane, 26 adulţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 40 ani, şi doi copii, cu vârste cuprinse între zece luni şi trei ani. Din primele declaraţii şi din documentele descoperite asupra adulţilor, a rezultat că 27 dintre aceştia sunt cetăţeni sirieni şi un irakian. Bărbatul reţinut câteva ore mai târziu este cetăţean sârb, acesta fiind cercetat pentru a se stabili dacă este implicat în călăuzirea grupului de migranţi.

Print Friendly, PDF & Email