Grevă japoneză în şcolile din Timiş

În toate şcolile din Timiş este grevă japoneză în semn de protest faţă de intenţia Ministerului Educaţiei de a scoate orele de educaţie fizică din orarul elevilor din clasele 0 – III, ceea ce ar afecta în jur de două sute de profesori de specialitate din judeţ.

 

„Este vorba despre o stare de nemulţumire latentă, care a răbufnit acum, când există un proiect de hotărâre prin care ministerul a dorit să scoată orele de educaţie fizică de la clasele 0 – III. De fapt, s-ar fi găsit o alternativă, în sensul ca orele să le fie reincluse în obligaţii învăţătorilor, dar acest lucru ar presupune ca două sute de profesori de sport din judeţul Timiş să rămână fără ore şi să ajungă şomeri”, a declarat, pentru Agerpres, liderul filialei Timiş a Sindicatului „Spiru Haret”, Virgil Popescu.

Citiţi şi: Deputat PNL Marilen Pirtea: „Eliminarea Educației fizice la ciclul primar este un risc major pentru sănătatea copiilor”

Acesta a adăugat că nemulţumiri sunt mai multe în rândul cadrelor didactice, inclusiv neacordarea unor sporuri pentru condiţii de muncă.

Virgil Popescu, aflat joi la Ministerul Educaţiei, a mai spus că aşteaptă un răspuns ferm al ministrului Ecaterina Andronescu, în funcţie de care se va decide dacă acţiunile de protest ale dascălilor vor continua. „Între timp am aflat că, de fapt, această intenţie de tăiere a orelor de educaţie fizică era o problemă cunoscută la nivelul superior al ministerului şi s-a dovedit, încă o dată, că minciuna are picioare scurte”, a adăugat liderul sindical.

Print Friendly, PDF & Email