Grevă în spitalele din vestul țării

Sute de angajaţi din sănătate din vestul ţării au protestat azi, timp de două ore, în curţile unităţilor medicale, faţă de reducerile salariale pentru anumite categorii de personal.

 

La Spitalele Judeţene din Timişoara, Arad, Reşiţa şi Deva, angajaţii grevişti au scandat împotriva Guvernului. Pacienţii nu au avut de suferit din cauza grevei de avertisment, însă unele programări au fost amânate, nu însă şi urgenţele.

Mâine este programată o nouă rundă de negocieri, de data aceasta cu premierul Viorica Dăncilă şi cu ministrul Sănătăţii, Sorin Pintea, dar protestele vor continua, dacă nu se va ajunge la o înţelegere, spune preşedintele Sanitas Arad, Otinel Şandru, la Radio Timişoara: „Continuăm protestele dacă mâine la întâlnirea cu factorii de decizie ai Guvernului nu se găsesc măsurile prin care niciun salariat, după promisiunile guvernanților, nu va avea diminuări de venituri, în data de 11 (mai – n.r.) intrăm în grevă generală, asigurind doar strict urgențele, modificăm programul operator, ambulatoriile, ne organizăm ca în data de 11 să intrăm într-o grevă generală.”

 

Print Friendly, PDF & Email