Goran Bregović concertează la Embargo Fest, la Recaş

Goran Bregović. Foto: Krzysztof Szlęzak

Peste 50 de trupe şi artiști din România, Serbia, Bulgaria și Ungaria vor concerta în această vară la Embargo Fest, care va fi organizat la Recaş.

 

Invitatul special de anul acesta al Embargo Fest este Goran Bregović care va susține un concert extraordinar alături de Wedding and Funeral Band, vineri 12 august. El a devenit cunoscut alături de Bijelo Dugme, trupă în care a activat până în 1989, iar după destrămarea acesteia Emir Kusturica l-a convins să lucreze pentru industria filmului, lucru care s-a dovedit a-i fi benefic deoarece a creat coloane sonore pentru filme precum: Time of the Gypsies, Queen Margot, Underground şi Arizona Dream. Compozitor şi chitarist de excepţie, Goran Bregović a scris piese pentru Iggy Pop, Ofra Haza şi Cesaria Evora.

Ediția de anul acesta a Embargo Fest, a treia, care va avea loc în perioada 12 – 14 august, poartă motto-ul „Back to the Roots”, iar la fața locului vor fi amenajate trei scene: Main Stage, The Fortress și Culto-Cort.

Embargo Fest este un festival care promovează minoritățile și multiculturalitatea specifică zonei Banat. Răzvan Munteanu, președinte Asociația Culturală Embargo, spune că Recaşul a fost ales pentru această ediţie pentru că zona reprezintă un loc istoric în care etnii diferite au conviețuit de-a lungul timpului.

Alături de concerte, vor exista o sumedenie de activități: proiecţii de film, spectacole de teatru pentru copii şi adulţi, ateliere de circ, dezbateri pe teme ecologice, o zonă de distracţii pentru copii şi un târg de produse bio.

Anul acesta Embargo Fest rămâne singurul festival de amploare care se desfășoară în afara Timișoarei și singurul din județ, asta după ce organizatorii Rock la Mureş, care era organizat la Periam, și ai Electrorugii, de la Buzad, au decis să amâne evenimentele.

Print Friendly, PDF & Email