Goran Bregovic susține concertul „Champagne for Gypsies”, în România

Goran Bregovici si Florin SalamGoran Bregovic revine în România împreună cu Wedding and Funeral Band pentru a susține concertul “Champagne for Gypsies”, pe 6 martie.

 

„Champagne for Gypsies” este titlul celui mai recent album al lui Go­ran Bregovic, pentru care artistul bos­niac a colaborat cu Gipsy Kings, Go­gol Bordello și Florin Salam. De alt­fel, Florin Salam va urca pe scena Sălii Palatului, pe 6 martie, de la ora 19.30, alături de Goran Bregovic, anunță Me­diafax.

Goran Bregovic este un artist și un compozitor care a schimbat defi­nitiv cultura pop europeană. Bregovic îmbină cu desăvârșire energia muzicii țigănești, muzica de cor balcanică și rockul. În compozițiile artistului sunt atât de multe influențe și combinații încât se găsește cu siguranță o temă de rezonanță pentru oricine.

Bregovic cântă împreună cu Wed­ding and Funeral Band, orchestră compusă din suflători țigani, voci tra­diționale bulgărești, chitară electrică, percuție tradițională și cor bisericesc. Orchestra de nunți și înmormântări este recunoscută la nivel mondial pentru unicitatea cu care îmbină culturile din estul Europei. În timpul show-urilor sale live, publicul este încercat de o pornire irezistibilă de a dansa, de parcă ar fi la o nuntă. Iar Bregovic spune adesea în concerte: „Orchestra este de închiriat pentru nunți, dar și pentru înmormântări, deși costă mai mult pentru înmor­mân­tări, așa că… ar fi mai bine să nu muriți”.

Goran Bregovic a devenit celebru și datorită coloanelor sonore realizate pentru filmele lui Emir Kusturica „Vre­mea țiganilor”, „Arizona Dream” și „Underground”.

Print Friendly, PDF & Email