Gimnaziul Liceului „Nikolaus Lenau” intră în reabilitare

Foto: Primăria Timişoara

A fost desemnat, prin licitație, constructorul care va reabilita clădirea de pe str. Gheorghe Lazăr unde funcţionează clasele de gimnaziu ale Liceului „Nikolaus Lenau”, anunţă Primăria Timişoara.

 

Clădirea, finalizată în 1975, necesită lucrări de reparații și modernizare pentru a asigura condiții bune de desfășurare a activităților școlare.

Lucrările de reabilitare vizează, printre altele, refacerea completă a instalațiilor, realizarea izolării termice a clădirii pentru creșterea eficienței energetice, recompartimentări și amenajarea grupurilor sanitare, înlocuirea tâmplăriei interioare, zugrăveli interioare și exterioare, înlocuirea pardoselei, aplicare de tapet autocolant / textil pe pereți, realizare tavan fals de gips carton pentru mascarea traseelor de instalații şi asanarea subsolului tehnic, refacerea trotuarului din jurul clădirii și a treptelor scării exterioare.

Școala va fi dotată cu un sistem de protecție antifurt, cu sistem de supraveghere video și de alertare pentru intrarea prin efracție.

Reabilitarea clădirii Liceului Teoretic „Nikolaus Lenau” în care, în trecut, a funcâionat Colegiul „Ion Mincu”, va costa 7,1 milioane de lei fără TVA și va fi realizată de asocierea de firme TT & Co Solaria Grup, lider de proiect, și Euras SRL, asociat. Durata reabilitării va fi de 18 luni.

Primăria Municipiului Timișoara are în administrare peste 300 de clădiri în care funcționează unități de învățământ, cantine și internate.

Print Friendly, PDF & Email