Ghid amuzant pentru Crăciun

Ce se întâmplă în seara în care toţi copiii primesc un cadou?

Mos CraciunMoş Crăciun va vizita 1,6 miliarde de copii într-o singură seară, ceea ce înseamnă o medie de 5.556 de case pe secundă, se arată într-un ghid amuzant al Crăciunului, pus la punct de o echipă de oameni de ştiinţă din Marea Britanie.

 

O echipă de ingineri şi economişti britanici a conceput “ştiinţa lui Moş Cră­ciun”, sub forma unui ghid amu­zant cu date ştiinţifice despre ce se în­tâmplă în seara în care toţi copiii pri­mesc un cadou, informează daily­mail.co.uk, sursă citată de Mediafax. Aceştia au calculat că Moş Crăciun va trebui să facă 640 de milioane de opriri, luând în calcul faptul că fiecare familie are în medie între doi şi trei copii. Experţii au estimat că un elf are nevoie de zece secunde pentru a împacheta un cadou, iar la această viteză este nevoie de 3.000 de elfi care să lucreze opt ore pe zi, timp de un an, ca să împacheteze două cadouri pentru fiecare copil.

Dacă Moş Crăciun ar oferi două cadouri fiecărui copil, elfii vor avea nevoie de 80 de centimetri de hârtie de împachetat, ceea ce înseamnă un total de peste 2,5 milioane de kilometri de hârtie. Această suprafaţă este suficientă pentru a înconjura lumea de 60 de ori şi reprezintă de şase ori distanţa de la Pământ la Lună.

Dacă Moş Crăciun ar trebui să păstreze toate cadourile într-un depo­zit, presupunând că fiecare dar ocupă o suprafaţă medie de 0,008 metri cubi, depozitul s-ar întinde pe un spaţiu echivalent cu suprafaţa ocupată de 240.000 de autobuze.

„Crăciunul se apropie şi ne-am gândit că faptul de a calcula «ştiinţa lui Moş Crăciun» este o modalitate nemai­pomenită pentru a le arăta tinerilor, părinţilor şi chiar lui Moş Crăciun cât de importante sunt ştiinţa, matema­tica, ingineria şi tehnologia”, a declarat Paul Jackson, directorul adjunct al fundaţiei EngineeringUK, care a participat la studiu.

Print Friendly, PDF & Email